Ужас се е разиграл тази сутрин за десетки домакинства в блока на баба Кичка Георгиева. В апартамента на 83-годишната жена избухва газова бутилка.

„Чу се страшен гръм. Блокът буквално се разтресе. Стъкла падаха и хвърчаха навсякъде. Много се уплашихме, всички незабавно напуснахме сградата“, разказват съседи на жената.

От взрива за избити дограми и врати. Входната врата на жената буквално е излязла с касата, както и интериорните врати в имота. След взривът, апартаментът е пламнал. Всички стъкла са избити, както от апартамента на бабата, така и на етажа.

Хората са ужасени и част от тях все още не искат да се върнат в домовете си. Те разказаха пред репортер от TrafficNews.bg, че Кичка е била сама, след като преди дни мъжът ѝ е заминал на село.

„До колкото видяхме вчера синът ѝ дойде да ѝ остави газовата бутилка“, разказаха съседи.

Те обясниха, че жената е била контактна след инцидента, но е имала изгаряния и е била нарязана от стъкла.

Все още се уточнява каква е причината за взрива. От пожарната в Пловдив обясниха, че поради теч от бутилка за пропан-бутан в жилището е станало загазяване и последвал взрив.

Под блока има десетки отломки от стъкла, дограма и други предмети. Все още не е ясно какво е състоянието на възрастната жена. 

Силният взрив в Кючука нанесъл сериозни щети по няколко апартаментаРайонът е отцепен, десетки хора напуснаха домовете си