Силен взрив в "Кючук Париж" вдигна накрак десетки домакинства тази сутрин. Както TrafficNews съобщи, към 9:30 е подаден сигнал за избухнала газова бутилка в апартамент на ул. "Торас Шевченко" 3 в Пловдив. Инцидентът е станал в апартамента на самотна 83-годишна жена, която е в болница. 

"Изпратените на адреса огнеборци установили, че поради теч от бутилка за пропан-бутан в жилището станало загазяване и последвал взрив", посочиха от пресцентъра на пожарната в Пловдив. 

Щетите се големи. Апартаментът на старицата е с огромни поражения, но инцидентът е засегнал и съседни апартаменти в жилищната сграда. Липсват прозорци, предмети са излетели на метри от сградата. Има силно опушване и задимяване. Все още се пресмятат щетите от произшествието. 

"Апартаментът и целия етаж на жилищната сграда са без прозорци, а счупени стъкла и предмети има на 20 метра около сградата", потвърдиха от МВР. 

Районът е отцепен. На място са екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Десетки хора са излязли на улицата в района. Тепърва ще се установява засегната ли е конструкцията на сградата. 

Очаквайте подробности!