Два полета от Лондон се очакват да кацнат в Пловдив през тази седмица. Те са редовните линии между английската столица и града, които се възстановяват от днес. Първият самолет ще кацне довечера, а вторият в петък.

„Взели сме всички мерки, които зависят от нас. Ще има екипи на РЗИ, като ще имаме и съдействие от Гранична полиция”, каза Дани Каназирева. Тя не пожела да коментира финала за Купата на България, когато се очакват 6000 души от Пловдив да подкрепят Локомотив срещу ЦСКА.

„Тези групови събития и отпускането на хората, доведе до ръста на случаите. За последните дни, толкова случаи не сме имали през март и април”, каза Каназирева. Тя каза, че ситуацията в Пловдив е спокойна.

„Пловдивска област е огромна. В нея има над 700 000 души. При  187 случая, ако извадим 95, остават 90, от които 32 хоспитализирани.  Нека не се подаваме на паника и на напрежение”, каза областният управител. Тя каза, че в момента две болници приемат пациенти – УМБАЛ „Св. Георги” и УМБАЛ „Св. Иван Рилски”. От други болници ще се командирова персонал, за да няма сливане на потоците на пациентите. При нужда и другите болници могат да разкрият COVID отделенията за 48 часа.