"Със Стефан Данаилов се чувахме често. Случваше се да му звъня, за съвет или просто да проверя как е. Винаги го намирах с лекота. Във всеки един аспект той беше великолепен човек. Непрежалим!". Това заяви пред TrafficNews актрисата Ралица Паскалева, която минава през класа на Ламбо преди да направи кариера в театъра и киното. Сред последните й роли, които я превърнаха в любимка на публиката, е превъплащението й в в д-р Галя Стилянова от сериала "Откраднат живот".

"Последно му бях на гости преди няколко месеца. Пихме чай и си говорихме за семейството, за новия клас, за мен самата, за проектите, в които участвам в момента. Питах го как се чувства. Носех си автобиографията му "Романът на моя живот". Подписа ми я с много любов и после ми извади още 2 книги подарък и ги разписа и тях. Каза да ги подаря на родителите ми и на мъжа ми. Такъв човек беше - щедър и благ", връща лентата назад Ралица. 

Твърди, че всичко, което е научила от Ламбо е било ценно. 

"Като започнем от професионални уроци до уроци от житейско естество. Той умееше чрез шеги и закачки понякога да те накара да се замислиш сериозно над нещо.  А какво ще запомня от него - всичко! Елегантните костюми, с които идваше на репетиции, ароматът на скъп парфюм, примесен с лек мирис на любимите му цигари, вицовете, шегите, подкрепата му към всеки един от нас", заяви още актрисата. 

По-рано тя сподели във Фейсбук своята история за приемния изпит в НАТФИЗ. "Тогава застанах очи в очи със Стефан Данаилов. Той ми каза "Здравей, мойто момиче! Как си?". Това сложи началото на години любов, уважение и привързаност.

Бях едно от 5те момичета избрани от него да бъдат в класа му сред стотици други кандидати. И така започна всичко. Започнаха 4 години без почивен ден, 4 години в безброй забавления, смях, сълзи, преодоляване, репетиции", написа Паскалева. 

"Той ни водеше навсякъде със себе си. Ние бяхме не просто негови студенти, ние бяхме негови деца. Той знаеше всичко за всеки. Винаги. Той тайно плащаше семестриалните такси на закъснелите студенти, той поръчваше пица за всички на рождените ни дни, той водеше всеки болен за ръка до лекар и чакаше с него в коридора. Той беше нашият Мастър. Винаги отбелязваше празниците си в нашата компания", спомня си актрисата.

Родни актьори се прощават с Мастъра: Обичаме те, учителю, светъл път!Никой не може да ви замени в сърцата ни, пишат възпитаниците на Стефан Данаилов в социалните мрежи

Студентите на Ламбо след най-тъжната си репетиция: Обичаме те, Мастер!Той ги научи първо да бъдат добри хора, а после добри актьори, заяви Сава Драгунчев, асистент на Стефан Данаилов в НАТФИЗ