Продължава разследването за убийството на 28-годишния пловдивчанин - Тоско Бозаджийски от утраси - футболни фенове на ПАОК в Солун.

Гърците са шокирани от проявите на агресия от страна на футболни фенове и настояват за мерки,които да изчистят спорта от действията на ултраси. 

Двама от феновете на ПАОК са с доказано участие в побоя над българите.

Трима са арестувани за смъртта на Тоско в Солун, сред тях и женаГръцката полиция продължава разследването

Те са в ареста и вече получиха обвинения за 11 престъпления. От хулиганство до организирано нападение над невъоръжени лица.

Естествено по време на разпита се опитаха да защитят тезата, че не са искали да наранят българите, но самият факт, че са били добре въоръжени с бухалки и лостове доказва противното.

Цялата група от 20 човека са носели и каски с надежда да не бъдат разпознати от записите на камерите, но полицията успя да установи конкретни лица, съобщава БНР, Солун.

Разследването продължава, защото според записите от камерите има още фенове, участвали директно в нападението над българите.

Имената на задържаните се пазят в тайна. Властите се страхуват, че техни роднини могат да бъдат нападнати за отмъщение.

Въпреки това медиите вече изнесоха информацията, че единият от арестуваните е син на висш полицай и то от Отдела за борба със спортното хулиганство.

Надеждите са, че постът, който баща му заема няма да повлияе на процеса срещу сина му.

Син на гръцки полицай е от задържаните за смъртта на Тоско26-годишната шофьорка е освободена без да и бъде повдигнато обвинение

Според юристи, които коментират случая, квалификацията е умишлено убийство, а не нещастен инцидент.

Третият с повдигнато обвинение е шофьорът на колата, прегазила българина. Става въпрос за жена, която е обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост с утежняващото обстоятелство, че не е спряла след инцидента.

Тя се е предала на полицията чак на следващия ден.

Случаят продължава да се коментира с пълно съчувствие към българите и се очаква не само тежка присъда, но и много строги мерки от страна на правителството срещу тези прояви на футболен фанатизъм придружен с опасност за живота на хората.

Припомняме, че тялото на фена на ФК Ботев Пловдив ще бъде върнато от побратимения футболен клуб  "Арис". Гръцкият тим ще заплати необходимите суми по транспортирането на Тоско обратно в Пловдив, където близките му ще могат да си кажат последно сбогом с него. 

ФК "Арис" ще плати връщането на тялото на Тоско в БългарияВсе още няма данни от аутопсията

Преди началото на първата тренировка на „канарчетата”, футболистите се събраха в средата на терена и запазиха едноминутно мълчание в знак на почит към Тоско. Снощи феновете пък се събраха пред Колежа, където запалиха свещи и оставиха цветя в памет на своя събрат. 

Феновете за Тоско: Прекрасен човек, отдаден на каузата БотевУбийството в Солун е акт на безпричинен вандализъм, категорични са жълто-черните запалянковци