Тротоар и прилежаща към него зелена площ в централната част на Пловдив се превърна в незаконен паркинг, сигнализираха читатели на TrafficNews.  Жителите на района около Професионалната гимназия по електротехника разказаха, че от месеци пространството между училището и близката поща се използва за паркиране на коли, а не място за пешеходците.

Заради превозните средства плочките са изкъртени, а зелена площ отдавна няма. Тя се е превърнала в кално блато.

„Няма от къде да се мине. Ако не са колите ще е калта до колене. Точно там се намира един от големите магазини, от които пазаруваме. Знаем, че има проблем с паркирането в целия град, но има и други начини”, пише гневна пловдивчанка до редакцията ни.

По думите й, този проблем не е от днес или вчера. Незаконният паркинг, заради който цялото пространство е в критично състояние, съществува от години.

Потърсихме за коментар кмета на район „Централен” . Георги Стаменов е запознат с проблема и вече е взето решение за справяне с него. Още преди седмици, от Общинска полиция и Общинска охрана са започнали да глобяват нарушителите, като и към днешна дата се следи за такива.

„Имах разговор с ОП „Градини и паркове” по казуса. При настъпване на пролетта, средата или края на март, на пространството ще влезе багер, който ще заравни пръста. Където има нужда ще се добави още и след това ще се залеси. От наша страна ще възстановим напълно инфраструктурата по тротоара. Накрая, за да не се превърне отново в паркинг, пространството ще се обгради с антипаркинг колчета”, заяви Стаменов.