Пловдивчани биват атакувани с обаждания от неизвестни номера. Читатели на TrafficNews.bg алармират, че през последните седмици са получават "стрелички" от чуждестранни номера, най-вече от Алжир, Виетнам и Бразилия. 

"Прозвъняването бе кратко, но вдигнах съвсем инстинкивно. Отсреща не се чу глас, но и никой не затвори", споделя наша читателка. Тя допълва, че се опасявала, че сметката и за месеца ще набъбне, но това не се случило. Друга пловдивчанка пък признава, че дълго време се чудила дали да върне обаждане, след като видяла пропуснатото повикване от чуждестранен номер. Причината била, че първоначално помислила, че може би я търсят близки от чужбина.

Специалисти обаче съветват да не връщаме подобни обаждания. Според тях телефонните ни номера могат лесно да попаднат в погрешни ръце. Подобни данни се събират при регистрация в много от сайтовете, дори и в онлайн магазините.

"На теория човек може да се сдобие с нечий телефонен номер от много места. В интернет пространството се продават бази данни, със събрани телефонни номера", коментира Николай Димитров.

В случай, че вдигнем на непознатия номер, това не би трябвало да се отрази на сметката ни. Не е препоръчително обаче да набираме подобни номера, в случай, че имаме пропуснато обаждане.