Кошмарът на ало мафията Тина Ивайлова, автор на поредица разтърсващи разследвания и репортажи в TrafficNews, ще се подвизава в новото токшоу „Неделята на NOVA“ по Нова телевизия.   Дебютът на предаването ще бъде утре в 16,55 часа и ще се излъчва всеки последен ден на седмицата.

Новият публицистичен формат ще бъде запазена територия за горещите теми на седмицата, ексклузивни кадри и интервюта, неподозирани житейски сюжети и репортерски разкрития.

Журналистическият прочит на събитията от седмицата ще обобщават водещата Мая Костадинова и авторите на обзорното предаване Тина Ивайлова, Васил Иванов и Мариян Станков – Мон Дьо”.

„Щастлива съм, че към „Неделята на NOVA“ се присъединиха утвърдени имена в телевизионната и разследваща журналистика, които повярваха в идеята да създадем нов публицистичен проект. В екипа сме убедени, че само в сблъсъка на мнения и позиции се ражда истината. В това ще насочим усилията си – да покажем различни гледни точки, сериозно да разглеждаме актуалните теми и да стигнем до скритите за обществото факти с разследванията, върху които работим“, заяви Миляна Велева, директор „Новини и актуални предавания“ в Нова Броудкастинг Груп.

Като разследващ журналист на NOVA и TrafficNews Тина Ивайлова вече има много впечатляващи удари и попадения зад гърба си.  След нейното разследване за купуване на гласове на местните избори през 2015 година има задържани и осъдени. Ало измамници се изправиха пред съда, след като Тина Ивайлова внедри екип на медията в престъпната мрежа.

Мнимите братя слепци от Долни Дъбник, които тя разобличи как фучат зад волана на скъпи лимузини, вероятно също ще прогледнат, за да гледат с притеснение изявите на Тина в ефира.

Топ репортерката влезе в следите и на най-обиграните родни джебчийки, които хвърлиха в ужас Западна Европа.  

Мръсните номера и тайни на таксиметровите шофьори също бяха извадени на показ от Ивайлова.

Постиженията й в разследващата журналистика вече са й донесли куп награди и отличия.

Още през 2011 година, докато тя работи в Дарик радио, получава приза „Гласът на Дарик“. Носител е на голямата награда за разследваща журналистика „Радостина Константнинова“ за своето разследвание за телефонните измами „Ало-мафията“. Заради работата си по тази тема получава и голямата награда в годишните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ през 2017 година.

"Винаги съм била убедена, че истинската журналистика е тази, която е полезна на хората. Ако след моите разследвания и публикации има поне две баби, които не се хванат на лъжите на ало измамниците, ще съм щастлива. Ако бездомникът Милчо от Плевен, който беше обявен за покойник, получи шанс за нов живот след като разказахме историята му, също ще бъда щастлива. Дано и Владо от Куцина излезе от затвора невинен, което ще бъде прецедент за страната ни. Подобни малки победи ми дават сили и амбиция да вървя напред", заяви Тина Ивайлова преди старта на новото токшоу. 

Останалите участници в предаването на Нова тв Мая Костадинова, Мариян Станков – Мон Дьо и Васил Иванов също са признати имена в гилдията.