Пловдивският окръжен съд остави в ареста тримата ДАИ-джии, обвинени в това, че са приели подкуп. Въпреки възраженията на адвокатите и исканията за по-лека мяка за отклонение, пловдивските магистрати прецениха, че при по-лека мярка има вероятност тримата да се опитат да въздействат на разследването или да извършат друго престъпление.

От входа на заседанието стана ясно, че за разкриването на престъплението са използвани секретни разузнавателни средства и са кредитирани свидетелски показания. Именно свидетелските показания се превърнаха в ябълката на раздора. Тримата адвокати изказаха становище, че не е допустимо обвиненията да бъдат базирани изцяло на показания, при това касаещи престъпления, извършени преди две години. Съдът обаче отхвърли техните възражения, тъй като според събраните досега доказателствени материали показанията изцяло кореспондират на установеното до този момент посредством СРС-тата.

Според съдия Роглекова заявеното досега от свидетели описва подробно механизма на деянието. Ясно е, че предстои записите от СРС-тата да бъдат приобщени към делото като веществени доказателствени средства. Безспорно е, че тепърва ще се изяснява истината в хода на разследването. На лице са всички факти, за да се направи обосновано предложение, че именно тримата инспектори на ДАИ са извършители на деянието, заяви съдията.

Решението подлежи на обжалване и протест.

 

Доведоха с белезници тримата ДАИ-джии, обвинени в подкупАрестуваните инспектори искали десетки подкупи от транспортни фирми