Обявиха грипна ваканция отутре в община Карлово. Заповедта е издадена от кмета на общината след получено предписание от регионалната здравна инспекция. Учебните занятия ще бъдат преустановени във всички училища на територията на общината.

Извънредните мерки са се наложили, след като днес е установено, че над 35 процента от децата са болни и не са на училище. Очаква се учениците да се върнат в класните стаи на 27 януари - понеделник.
 
Припомняме, че грипна ваканция вече е обявена в Хисаря. Още четири общини също са в плен на грипа, това са: Дупница, Сапарева баня и Карнобат и Сунгурларе.
 
За миналата седмица над 5 000 души в страната са посетили лекар със симптоми на грип, от 400 хил., които се проследяват. Данните са на Националния център по заразни и паразитни болести.
 
Монтана и Пловдив са пред епидемия.
 
Под тепетата вчера спряха свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. Противоепидемичните мерки се взимат, за да се ограничи заболеваемостта от грип и ОРЗ
 
Преустановяват се също плановите консултации за здрави бременни жени и кърмачета, както и профилактичните прегледи и имунизации. Здравните власти препоръчват също в детските заведения да не се допускат болни деца и персонал, а личните лекари системно и ефективно да наблюдават заболелите, оставени на домашен стационар.

Болните от грип в Пловдив се увеличават, очаква ли се грипна ваканция за учениците?Лекарите в града са категорични, че все още сме далеч от пика на заболяването

Спират свижданията в пловдивските болници заради грипаПреустановяват се също плановите консултации за здрави бременни жени и кърмачета, както и профилактичните прегледи и имунизации