Улиците на Столипиново се опразниха тази вечер, след като органите на реда стриктно съблюдават да бъдат спазвани мерките, наложени от правителството за борба с коронавируса. Няма и помен от шумните масови събирания, които са обичайна гледка в квартала.

Припомняме, че снощи напрежението ескалира, след като преди седмица се заговори за карантина на целия квартал заради неизвестния брой завърнали се от чужбина. По улиците „Сокол” и „Батак” е било пълно с хора, а полицаи постоянно се връщали да разпръскват жителите му. Ситуацията била неконтролируема, като се наложило спецполицаите да викат подкрепления, за да разпръснат хората. 24 часа по-късно локацията вече бе неразпознаваема. Хората се броят на пръсти, музика и масово събиране липсват, както и обичайните айляци. През целия ден в махалата отново имаше засилен полицейски контрол, който продължава и в момента.

 

Неконтролируемо! Спецполицаи в Столипиново разпръсват орди от хора по улицитеУниформени викат подкрепление, следенето на спазването на карантината – невъзможно