Ники от Асеновград продължава с надежда и хъс да се бори за живота си, подлагайки се на тежки химиотерапии, с които да пребори коварното раково заболяване. Младият мъж споделя редовно в социалните мрежи как върви лечението, как се чувства и какви са надеждите и проблемите му. От постовете става ясно, че се появяват много усложнения, той вдига необяснима температура, третират го с антибиотици, от които той все повече отпада, а в същото време задълженията му към болницата неумолимо нарастват.

Припомняме, че през 2011 г. на Ники е поставена диагнозата „тежка форма рак на дебелото черво”. След направени две операции в България диагнозите не са много оптимистични и лекарите препоръчват лечение в чужбина в много кратки срокове, съобразени с бързото развитие на болестта. От септември месец 2012 година той се лекува в Клиника на Университет Навара, Памплона, Испания.

Ето трогателната молба на Ники в социалните мрежи, която публикуваме без редакция:

Здравейте скъпи приятели,
На 07.08.19 г. ми бе поставена трета химиотерапия. Както Ви споменах тя бе вливана много бавно и във друго отделение, където да бъда под постоянно наблюдение. Самата вливка протече повече от 10 часа. По време на вливката получих лек алергичен обрив, но ситуацията беше овладяна веднага и вливката си продължи. След края на вливката обаче, вдигнах много висока температура - 39.3 градуса, заради което се наложи да ме приемат в болницата. Наложи се да остана в болницата 5 дни, за да се установи причината за тази висока температура. От първите кръвни изследвания се видя, че имам инфекция, но на следващия ден всички показатели си бяха в нормите, което е много странно, защото продължавах да вдигам температура. Започнаха да ми слагат два антибиотика, за да овладеем температурата и така до петия ден, когато по кръвните показатели нямаше нещо притеснително. Но температурата е вдигах отново вечер - до 37.3 и така не се установи каква е причината за тази реакция. Но лекарите въпреки това се съмняват за инфекция, но немогат да е открият.

Скъпи приятели, тази терапия беше много тежка, дозата ми е доста увеличена. Също така след терапията минах на антибиотици и това много ме изтощи. Три дни бях на легло, не можех да стана, толкова отпаднал се чувствах! Отново отправям призив към Вас приятели, който може да изпрати СМС текст DMS NIKOLAY на номер 17 777, или да сподели публикацията, защото сумата много нарастна и от болницата искат да внасям по големи суми, а самата сума надхвърля вече 100 000 евро. Ако не започна да внасям по големи вноски, може да ми спрат лечението. Единственото ми спасение сте Вие, приятели. Както знаете, ние сме си разпродали цялото семейно имущество, за да си плащам лечението, но вече нямаме какво да продадем и разчитаме само на Вас приятели, а държавата я няма никаква, нищо не ми е помогнала!

Всеки който желае, може да направи дарение по някой от следните начини: дарителска сметка в Обединена Българска Банка в лева:

IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30 
BIC: UBBS BGSF 
Титуляр: Николай Владимиров Иванов
И във евро за Испания:
IBAN: ES71 2100 3693 2120 0050 5550
BIC: CAIX ESBB
или чрез Pay pal: Vencislav_ivanov89@abv.bg.
Бъдете здрави!

Ники се нуждае от нова терапия! Да му помогнем да се пребори с коварното заболяванеМладият мъж страда от злокачествено образувание на дебелото черво с метастази в белия дроб и костите