Пловдивчанинът Атанас Динков отново има нужда от помощ, за да пребори тежкото заболяване и да се прибере у дома при семейството си. Според лекарите в турската клиника, където се лекува, в момента младият баща е в стабилно състояние, но все още не е ясно кога точно ще бъде изписан.

„Поради всички усложнения и дългия престой в болницата, който вече е 7 седмици, дължим сумата от 28 000 евро, с които ние не разполагаме. В момента в банковата сметка на Наско има около 23 000 лв. и отново разчитаме на помощта на добрите хора, които са ни помагали неведнъж”, разказва пред TrafficNews съпругата на Наско - Ася Динкова.

Припомняме, че пловдивчанинът е с диагноза остра миеолоидна левкимия. В края на миналата година се подложи на трансплантация на стволови клетки в Турция. Резултатите от операцията бяха добри, всички показатели също. В края на месец март обаче Атанас разбира, че болестта отново се е върнала и продължи борбата си за живот. Веднага бе започната нова химиотерапия.

„Наско влезе в ремисия, но имаше останал малък процент ракови клетки и лекуващият лекар предложи още една терапия, за да се застраховаме. След като стартирахме химиотерапията на 15 май, всичко вървеше по план. На 25-и, когато показателите бяха занулени, лекарите прецениха, че моментът е подходящ и вляха отново клетки от донора, за да засилят имунната система. В момента, в който обаче показателите започнаха да се покачват, нещата се объркаха и започнаха куп усложнения. Наложи се портът да бъде отстранен поради инфекция, наложи се да се направи ехограф на корема, скенер на белия дроб и скенер на корем”, обяснява Ася. Всичко това трябва да бъде заплатено от семейството и се натрупва задължението от 28 000 евро.

Може да помогнете, като изпратите дарителски SMS с текст на латиница

DMS ATANAS на номер 17 777

(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Банкова сметка:

BG90BUIN95611100605800

Атанас Йорданов Динков

Paypal: vpodkrepananasko@gmail.com