За втори път от началото на годината горя сметището в Карлово. Сигналът за пожар е бил подаден около 4:15 часа часа тази сутрин. Екипи на пожарната в Карлово са се борили с огнените пламъци над четири часа. Те продължават да бъдат на място. Засега пожарът е овладян, но все още тлее и има пушек.

От фирмата, която стопанисва депото, посочиха пред KarlovoPress.com, че най-вероятната причина за възникването на пожара са високите температури.

"Пламъците са възникнали в клетката, в която в момента се работи. Става въпрос за самозапалване. Пожарът вече е потушен", казаха от фирмата.
 
На място е изпратен екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и Регионалната лаборатория – Пловдив към ИАОС. Осигурено е и позиционирането на мобилна автоматична станция, която ще измерва показатели за състоянието на атмосферния въздух. Чрез нея ще бъде възможно денонощно непрекъснато следене на показателите на въздуха. В момента тя пътува от Пловдив към Карлово. При наличие на първи данни за качеството на въздуха, обществеността ще бъде информирана за тях, съобщиха от РИОСВ-Пловдив. 
 
Снимка: Фейсбук