Пловдивчанин е в неизвестност от 20 дни и близките му са изключително притеснени дали 47-годишният Марин Събев е добре и къде точно се намира. За случващото алармира съпругата на Марин – Станислава.

Преди няколко години мъжът преживял силен стрес на работното си място. Това отключило психично заболяване и оттогава той е безработен. На 3 април излязъл от дома си, като си взел само малко пари, ключове и документи, пише Монитор.

В предишните дни говорил на близките си, че им е в тежест и ще се махне. След това данните на семейството му сочат, че Марин е взел автобус до близко до Пловдив село. Около 15 часа на 3 април т.г. той бил видян край къщата им в това село от съсед. Впоследствие следите му се губят и дни наред семейството му е било в пълно неведение дали човекът е добре, дали след селото се е върнал в Пловдив, дали е купил билет за автобус или влак и накъде точно е отишъл.

„Моля ви от полицията да прегледат камерите на автогарите и гарите дали баща ми не е видян там”, гласеше и молбата  на едно от децата му, което учи в елитна гимназия в Пловдив.

Съпругата Станислава е подала сигнал в Четвърто районно управление в Пловдив на 5 април т.г. и Марин е бил обявен за общодържавно издирване. По зло стечение на обстоятелствата обаче обявяването му за национално издирване от полицията е закъсняло с ден – два, разказа Станислава.

„Мъжът ми е бил задържан в София на 6 април и на следващия ден са го пуснали. Ако от полицията в Пловдив го бяха обявили навреме за национално издирване, колегите им в столицата са щели да знаят, че мъжът, който са задържали, е търсен и щяха да ни го върнат в Пловдив”, казва жената. В столицата той е бил забелязан при рутинна проверка да спи в изоставен автобус.

Съпругата и децата му са изключително притеснени дали Марин е добре, ако все още се намира в София.

Те молят, ако някой има информация за него, да се обади в най-близкото полицейско управление, на телефон 112 или на 0888586772 – Станислава.
В деня на изчезването си Марин е бил облечен с дебело яке в зелен цвят, тъмен панталон, черна шапка. Висок е около 1,90 м.

От пресцентъра на полицията в Пловдив уточниха, че издирването на Марин Събев продължава активно и че служителите им в сектора за издирване имат насоки къде може да бъде пловдивчанинът.