Представител на парламентарната група на БСП отправи своя въпрос към премиера Бойко Борисов, след като от ГЕРБ пропуснаха своята възможност. От левицата попитаха: „Има ли правителството икономически план за излизане от кризата“.

„Много сектори в България продължиха да работят и то на пълни обороти. Очаква се от следващият месец автомобилните заводи в света да започнат да работят, това чакат и хиляди души у нас. По мярката 60 към 40 до момента имаме 64 000 подадени заявления и над 110 000 работници са запазили работните си места. Най-голямата ни грижа е как ще се справим с туристическия сектор, защото там няма все още рецепта как да се действа“, отговори премиерът.

Борисов заяви, че сутринта по време на коалиционен съвет е разговарял с Валери Симеонов относно ваучери за туризма и предстои да бъде изчислено колко ще струва това и как да се процедира.

„Много по-богати държави от нас обещават, говорят, но само една две са приложили някаква мярка. В САЩ дадоха пари на глава на населението, но това по никакъв начин не им помогна. Днеска може би сте видели колко души са починали. Искате да изваждаме и раздаваме парите за един месец и след това ще се чудим от къде да вземем за пенсии, лекари, полицаи. Малко ви завиждам – вие може да предлагате всичко, но ние носим отговорност за здравето“, заяви Борисов.

Той изрази надежда, че благодарение на мерките можем да запазим ниската заболеваемост у нас, която е на челните места в Европа.

„Ако имате конкретни и реализуеми идеи за това как да действаме ние сме съгласни да работим заедно“, се обърна Борисов към депутатите.