Слънчев и усмихнат. Такъв е 18-годишният Георги Арнаудов от Пазарджик. Въпреки, че от няколко месеца му се налага да се бори с коварна болест, той продължава да е позитивен, и не е загубил своята усмивка. Георги описва себе си като непослушно дете, което обича повече игрите от уроците. С годините обаче се променя. Избира да учи в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, но това което винаги го влече са компютрите. Затова и иска да стане IT специалист.

Тази негова мечта обаче неочаквано е стопирана. Опитва се да му я отнеме болестта, която го връхлита. Месеци преди да завърши своето образование Георги започва да чувства силни болки в левия крак. В началото не обръща сериозно внимание и ги отдава на работата, която върши в мебелна фирма и предполага, че е получил възпаление. Болките обаче се засилват и дори на своя абитуриентски бал той понакуцва.

Въпреки това Георги намира сили да се подготви за изпит в УНСС, на който се явява, стискайки зъби. Паралелно с подготовката за университета той тръгва и по прегледи. След скенер и ядрено- магнитен резонанс лекарите съобщават на 18-годишното момче, че най-вероятно се касае за тумор в тазобедрената става. Изясняването на точната картина включва и биопсия, която е извършена в болницата в Горна баня. На 31 юли Георги и родителите му чуват страшната диагноза : Сарком на Юинг. По ирония на съдбата точно там той научава и че е приет за студент в специалност „Маркетинг“. Вместо да се запише в университета обаче му се налага да започне своето лечение.

На 13 август започва химиотерапията в Отделението по детска онкохематология в Пловдив. Не се уплаших, а приех с усмивка това, което ми предстои, споделя Георги. Той е изключително благодарен на д-р Неофит Спасов и целия екип на отделението, които се грижат за него. Още след първият курс на химиотерапия болките спират, а възпалението на таза изчезва. Две седмици по-късно при второто постъпване в болницата косата на Георги започва да капе и той решава , че е време сам да се раздели с нея. Химиотерапиите не ми влияят лошо и нямам странични ефекти, обяснява Георги. Той даже казва, че е станал още по-усмихнат и дори зарежда с позитивна енергия всички деца, с които заедно се лекуват в болницата. Опитвам се да вдъхвам сили и на тях и да ги забавлявам , обяснява момчето.

В момента провежда четвърти курс химиотерапия, а до Коледните празници му предстоят още 5. Все още не е ясно кога точно ще му бъде направена операция за отстраняване на тумора. Георги очаква отговор от клиниката в германския град Мюнстер . Възможно е операцията да бъде извършена и в болница в Швейцария или Австрия. Все още не се знае колко средства ще са необходими за нея, но се касае за стотици хиляди евро.

Болестта промени начина ми на живот, но аз не оставих депресията да ме победи, а напротив - усмихвам се повече, казва слънчевото момче. Не плаках дори, когато чух тежката диагноза. В мен няма капка страх от това, което ми предстои, споделя Георги. На 10 октомври той ще навърши 19 години. Много е възможно дори на рождения си ден Георги отново да е на химиотерапия в болницата. Не приемам болестта си като изпитание, през което трябва да премина. Приемам, че ми се е случила, защото съм по-различен и по-силен и мога да се справя, споделя борбеният младеж. Благодарен съм, че получавам толкова много любов и подкрепа от моето семейство, приятелката ми и толкова много близки и непознати хора , казва Георги.

„Благодаря на всички от сърце! Мечтая си да оздравея и да водя нормален живот , какъвто имах преди няколко месеца. Мечтая си и един ден да завърша висше образование и да стана компютърен специалист. Пожелавам си да съм силен и да запазя любовта , която имам“. "Обръщам се към всички хора, които биха искали да ми помогнат да се справя“, апелира Георги.

Вашата помощ и подкрепа може да изразите в поставените кутии, както и на дарителската сметка на Георги Арнаудов :

BG72RZBB91551011086230

BIC RZBBBGSF,валута – BG Leva, Райфайзенбанк