Банкерката от Варна задигнала милион заради любов по нета

Невена превела парите на мъж от Монтана, когато никога не била виждала на живо

Варна
27.11.2019 16:30 2985 2
Банкерката от Варна задигнала милион заради любов по нета

38-годишната банкерка от Варна Невена Й. задигнала близо милион лева заради любовна връзка в интернет с мъж, когото никога не е виждала на живо. Това станало ясно при разследването на извършеното престъпление от специалистката от отдел "Банкиране на дребно" в клон на банка в морската столица. Жената е задържана за 72 часа с постановление на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура във Варна. 


Невена Й. е привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване на близо 1 млн. лева, като голяма част от сумата са от влогове на вложители в банката. Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в социална мрежа. 

За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща ѝ изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и пари от влоговете на двамата ѝ родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични.

 Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в интернет и социалните медии.

Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.

Образуваното досъдебно производство ще установява как са били присвоени суми от срочните влогове на клиенти на банката, как са били изпращани, а и получавани от човек, който по лична карта е с други имена.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда Невена да остане за постоянно в ареста.

Задържаха банкова служителка във Варна, присвоила 1 млн. леваСумата е присвоена от вложители в банката

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

До Мда-а-а 08:47, 28.11.2019

Гарван, гарвана око не вади ! ! ! ! ! Та нали Тотев Ваньо, направи самоотчет с кратко 45 минутно видео с огромните и грандиозни успехи, а и милионите който оставя на белоглавата “ калинка”. Как сега белоглавата “ калинка” да го разобличава? Иначе казано: Как да му плюе в супата? Та нали Ваньо му е шеффффффффф.

Oтговора0
коментар

Мда-а-а 16:37, 27.11.2019

Тези приказки са от шипковия храст... Помагала на гонен от лихвари... Не на живо, а по снимки... Превела парите на братовчеда... Ала-бала-ница... Също като Здравко-Кмета, който щеше да разследва Тотев - "много краде, ама аз ще надграждам" Няма пари, ама не го дава на прокуратурата!!!

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина