В случай, че не сте разбрали все още, днес ще бъде презентацията на iPhone 6. След осем дълги месеца през 2014 без нито един нов продукт, Apple най-накрая са решили да ни изненадат. Както всяка година Apple не издават никаква информация за събитието си, но из интернет пространството се появявиха различни слухове, така че вече знаем голяма част от нещата, които Apple планират да представят днес.

Може би ще има и някоя друга изненада, но ето какво може да очаквате от днешната презентация:

4.7-инчов iPhone 6

Първо и преди всичко, Apple ще представи нов флагман iPhone. Десетки доклади от достоверни източници и стотици слухове предпологат, че новият iPhone 6 ще се отличава с алуминиев корпус и по-закръглена форма, 4.7-инчов дисплей, нова A8 процесори, 1GB RAM, NFC, пръстов отпечатък и малко по-голяма батерия.

Също както и iPhone 5S, телефонът ще бъде наличен в три цвята: сиво и бяло, златно и бяло и сиво и черно. Предполага се, че този път може да има вариант с 128GB памет.

5.5-инчов iPhone фаблет

Все още никой не знае как точно ще се казва, но Apple ще има и втори iPhone модел, който ще излезе през 2014 и също ще бъде обявен на днешната конференция. Относно дизайн и характеристики, едно е сигурно - до голяма степен ще бъде като iPhone 6, най-голямата разлика ще бъде огромният 5.5-инчов дисплей.

Мобилния плащания

Както ви съобщихме миналата седмица Apple може би планират да заменят кредитните карти. Информацията беше потвърдена от множество източници. Компанията си партнира с три от най-големите компании за кредитни карти, за да реализират тази своя цел. Очаква се да се използва пръстов отпечатък за потвърждение на плащанията, които се извършват с телефона.

iOS 8

През лятото Apple вече обявиха iOS 8 и ние първи ви представихме едни от новите функции, които може да очаквате в новата версия на операционната система, но може би Apple са успели да запазят няколко изненади около iOS 8 и ще ги представят на днешното събитие.

Какво да не очакваме?

Apple ще имат нов iPad Air и нов iPad mini, но не очаквайте да видим някое от тези устройства днес. Също така не очаквайте да видим нов Mac компютър или ъпдейт за Apple TV.

Николай Камчев