Над 300 метра е влачел локомотива на бързия влак, автомобилът "Деу Тико", който навлязъл при спуснати бариери и радарен звуков сигнал на жп прелеза по линията София-Варна.

"Стана в 14:21ч., пътувахме, преди да навлезем в гарата на Горна Оряховица, автомобилът излезе много близо, подадох звуков сигнал, но нямах никакъв шанс да спра. Той мина няколко метра пред локомотива, движеше се бавно, нямаше шанс да избегна удара", разказа локомотивният машинист Стефан Николаев. 

Малката кола е буквално разкъсана на две, част от предницата е излетяла в храстите на метри от жп прелеза, а останалата част и двамата мъже загинали в катастрофата са под машината. Влакът, който е пътувал от София за Варна е бил с 4 вагона, а в 4-те вагона пътували около 400 пътници.

В багажите те са се върнали на 300 метра назад до асфалтовия път откъдето са натоварени с автобуси и са натоварени до гарата в Горна Оряховица. От БДЖ уточниха, че движението на влакове на София-Варна през Горна Оряховица се осеществява по обходен маршрут по гара разпределителна в Горна Оряховица.

В момента на мястото се извършва оглед, а хора от Правда предположиха, че загиналият шофьор е 60-годишен мъж с прякор Пъната, който си изкарва прехраната като нелегално такси и обирал пътниците Горна Оряховица и Велико Търново.

Самоличността на втория загинал от бързия влак все още не е установена. Според местните първото му име е Костадин и е бивш футболист, който е играл в ФК Локомотив.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg