10-годишната Леа, чието тъпанче беше спукано от нейния съученик Димитър с шиш, разказа историята си пред TrafficNews.bg

Цялата история по случая ви съобщихме още в петък. Инцидентът е станал в час по музика в училище „Братя Миладинови”. Родители на 17 от четвъртокласниците утре няма да пуснат децата си на училище. Те са подписали жалба срещу ученика Димитър, който тормози целия клас и протестират срещу бездействието на ръководството на школото, което не взима мерки срещу него.

ОЩЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

Родителите настояват за отстраняването на ученика, след инцидент, при който е пострадало момиченце от същия клас.  Злощастният инцидент има и дълга предистория. Митко е ученикът, който преди две години нарече учителката си „кучка” и се наложи да бъде преместен от „Свети Седмочисленици”.

Следващите дни Леа не ходи на училище, а в училището се провежда родителска среща. Всички настояват за бързи действия, тъй като се оказва, че Митко е бил агресивен и към други деца- обиждал, правел неприлични жестове, заплашил едно с ножица. Избухвал в гняв , когато другите деца се обръщали към него с фамилията му. Защо- не е ясно. След това се намесват и институциите – в училището идват представители на Инспектората на МОН, служителка на детска педагогическа стая, психолози, Агенцията за закрила на децата.  „Надявахме се на адекватно решение, но в крайна сметка комисията е взела решение момчето да мине на смесено обучение- 70 % от времето да бъде в клас, а останалите 30 % - на индивидуално обучение. 

ОЩЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО

Първата новина четете ТУК

TrafficNews.bg