19-годишният Иван Димитров и 22-годишният Деян Атанасов са неразделни приятели. Или поне са били до снощи, когато решават да се забавляват изпробвайки възможностите на автомобилите си. Днес Иван е мъртъв, а животът на Деян се е преобърнал на 180 градуса – само за секунди той е загубил най- добрия си приятел.

Тежката катастрофа стана снощи, минути преди полунощ в Белозем, на изхода за село Чалъкови. Иван Димитров тръгва с беемвето си, а Деян се качва на аудито си. Какво се е случило в следващите минути все още не е ясно. Според хора от Белозем двамата са си устроили гонка, а други твърдят, че преди да се качат в колите си двамата са се черпили.

Резултатът е, че докато се движат с висока скорост, беемвето и аудито леко се закачат, в резултат на което Иван губи контрол над колата, която се блъска в насип край пътя, а след това се обръща няколко пъти в нивата. Смачканите ламарини на беемвето се превръщат в поредния ковчег на млад човек. Според източници на TNS.bg след катастрофата Деян откарва аудито до къщи, а след това се връща на мястото на трагедията. Каква е причината да го направи  на този етап не е ясно.

Днес Белозем е потънал в скръб. Всички познават както момчетата, така и родителите им. Иван е завършил училище миналата година и работел във фермата на родителите си, които се занимават с традицонния за района бизнес – отглеждане на патки. Младежът очевидно е любител на високите скорости. Той кара мотор, във фейсбука му има снимка на километраж, на който стрелката сочи 140 км/час. Демонстрира явно пренебрежение към правилата на движение, като качва снимка на фиш за превишена скорост с многозначителния пост „боклуци“.

След инцидента Деян се е затворил в дома си и според майка му е в шок.

По случая е образувано досъдебно производство, назначени са експертизи, които ще установят причината за катастрофата. 

Още за инцидента и СНИМКИ от колата ковчег може да видите ТУК

Иван Димитров

Деян Атанасов

Аудито на Деян

Иван Димитров

През юни м.г Иван е глобен за превишена скорост

Беемвето, в което загина 19 годишния младеж


Новините от Пловдив и региона вижте тук!

Още новини ТУК

TNS.bg