Снимките на петия франчайз „Карибски пирати” започнаха в Куинсланд, Австралия, съобщи компанията „Дисни” в блога на продукцията. Филмът, който ще се казва „Мъртъвците не разказват приказки”, трябва да излезе на екран през юни 2017 г.

„Уолт Дисни” публикува кратък синопсис на бъдещия филм. Джони Деп – капитан Джак Спароу открива, че е преследван от капитан Салазар и неговите пирати-призраци.

Злодеите искат да унищожат всички моряци по света. Джак Спароу оцелява с помощта на мощен артефакт – тризъбеца на Посейдон, който дава на притежателя си пълен контрол над моряците.

В ролята на големия враг на Джак Спароу ще влезе Хавиер Бардем. Към актьорския състав се присъединяват Кая Скоделарио, Кристоф Валц, Брендън Туейтс, а вероятно и Орландо Блум.

Първият филм от поредицата „Карибски пирати: Проклятието на черната перла” излезе по кината през 2003 г. и събра 654 млн. долара. Следващият филм се появи след 3 години и донесе над 1 млрд. долара, а през 2007 третият филм стана най-касовата лента на годината.

 „Дисни” промени плановете си да снима само трилогия и през 2011 г. представи и четвърти филм от поредицата.

TrafficNews.bg