Огромен камък, паднал от останките на акведукта на коматевския възел, спука гума на пловдивчанин, разпра джантата и за малко не предизвика ПТП.

Инцидентът станал вчера в късния следобед. Пловдивчанинът Радослав Стафунски се прибирал от работа, когато след завоя, идвайки от Централна гара, се натъкнал на камъка, който прилича по-скоро на канара, отколкото на камъче, което може да преобърне колата.

"Минах завоя и пред мен се изпречи камъкът, нямах време да реагирам! Добре, че тези зад мен бяха добри шофьори и успяха да реагират бързо, за да не ги ударя. Щетите по-колата са огромни!",коментира пред TrafficNews.bg г-н Стафунски.

Екип на полицията дошъл едва след час и половина, след като шофьорът подал сигнал на 112. Полицаите твърдели, че и да напишат протокол за станалото произшествие, няма нищо да стане, но пловдивчанинът е категоричен, че ще търси обезщетение за случилото се, като потърси отговорност пред Общината за стопанисването на археологическите обекти, които са изоставени на самоподдръжка и в случаи като този понякога са причини за Пътнотранспортни произшествия.

Припомняме, че това не е първият инцидент в Пловдив когато автомобил се чупи заради лошото стопанисване на улици или собствености на Общината. Преди няколко месеца друг мъж се закани да съди Община Пловдив затова, че счупи картера на колата си в огромен кратер на бул."Марица". ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК!

Юристите съветват, ако автомобилът ни се счупи заради дупки или други неизправности по пътя и нямаме застраховка „Автокаско”, можем да заведем иск срещу общината. Ако пък имаме застраховка „Автокаско”, има вариант, след като застрахователят ни е изплатил обезщетението по нея, самият той да заведе дело срещу общината.

В случаите, когато няма застраховка, е много важно да се сдобием с протокол за пътнотранспортно произшествие, в който да бъде отбелязано, че причината за катастрофата е техническа неизправност на пътя, като дупка или шахта, а не както често пише "движение, несъобразено с пътните условия".

Това на практика означава, че в протокола на КАТ изрично трябва да има посочена причина, че катастрофата е по вина на собственика на пътя.

TrafficNews.bg