Кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова откри предизборната си кампания. Тя обяви, че  днес за нея започва открито и честно състезание на идеи, решения и проекти за столицата. А тези избори били важни, защото на тях се решавали две важни неща.

"Всички казват, че тези избори за кмет на София са различни, защото са голяма битка за власт. Това не е залогът, зная, че много политически инженери се опитват да подменят играта, но аз не съм била и никога няма да бъда част от това", каза Фандъкова.

„Първото, как София ще продължи да се променя – дали със силата на опита и с поуките от научените уроци ще стъпим на здравата основа на направеното, за да увеличим скоростта на промяна и градеж. Второто, с каква цел София ще се развива – знам, че сега София има уникален шанс да направи голяма крачка в своето развитие. Работихме така, че в следващата година-две пред града ни стои голямата възможност да привлечем стратегически инвеститор във високотехнологичното производство. Това означава ускорено икономическо развитие, добри доходи и високо качество на живот”, коментира тя.