В петък в Банско започват стартовете от световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени. Най-големите звезди на "белия керван" сред дамите ще покажат своите умения пред родна публика, опитвайки се да спечелят максмимален брой точки в най-важните състезания от заключителната фаза на сезона.

Със сигурност в идните дни снегът в Банско ще заблести още повече, когато върху него се плъзнат ските на някои от най-красивите представителки на женския спорт изобщо. Сред тях са любимката на десетки милиони по света Линдзи Вон, носителката на световната купа Тина Мазе, двукратната световна шампионка Анна Фенингер, прелестната Джули Манкузо, както и много други, чиито имена не са сред най-известните за феновете на алпийските ски.

Тези от вас, които нямат възможността да пътуват до Банско, за да наблюдават състезанията на живо, могат да видят своите любимки при пристигането им на родна земя в сряда. Те ще кацнат с чартърен полет в 16:50 на Терминал 2 на летище София.

Участие в двата старта в супергигантския слалом (петък, събота) и алпийската комбинация (неделя) са дали 55 скиорки от 20 нации. Официалната тренировка на алпийките пък ще е на 26 февруари (четвъртък) от 10 до 11 часа.

TrafficNews.bg