"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание на цветовете на бельото и последствията като заболявания.

Цветовете на бельото и болестите е Скрито послание, което ще предизвика противоречия и в същото време интерес. И така, нека започна с кратко предисловие.

Към сакралната кост, която е най-близо до репродуктивните органи, се намират осемте изначални (стволови) клетки - кода на човешкото ДНК. Те  са даденост при човека и никога не се променят през целия ни живот. През тях протича цялата енергия, която следва да стигне до хипофизата, за да се получи така нареченото перепетум мобиле.

 Движейки се нагоре и надолу, енергията се явява като скенер, сиреч засича това, което желаем и го отнася до хипофизата. Дори нещо да е вредно за здравето ни, хипофизата изпълнява желанието ни. От тук идва и предупреждението: „Внимавай какво си пожелаваш!“.

 Сега към цветовете, които носим - те са нашето желание. Нашите вкусови качества определят подбора на цветове за дрехите ни.  Всъщност тези предпочитания не са случайни. Науката е доказала, че обкръжаващите ни цветове, влияят на нашето настроение и здраве. Мария Златкова, един от специалистите по хромотерапия пише, че „Цветовете на първо място имат отношение към психическото състояние и самочувствието на човек. Болестите обаче възникват именно при липса на душевна хармония и за това цветовете лекуват и тях. Още от дълбока древност е известно, че те са способни да въздействат върху здравословното и емоционалното състояние на хората. Проучвания, направени през последните години, обобщават, че цветовете могат да помогнат при лечението на язва, неврологични проблеми, безсъние и много други заболявания”.

Възниква въпрос - Могат ли цветовете да разболяват? Разбира се, че да! Действието на цветовете чрез кожата пък се основава на електромагнитното излъчване. Всеки от тях има различно поле и прониквайки в човешкото тяло, носи както енергия, възстановяваща биоактивния баланс и активираща физико-химичните процеси, така и негативна енергия. Всичко зависи от насочването на светлинния поток.

В края на двата етерни канала Ида и Пингала има по една врата, през които се изхвърлят вредните вълни на болестите или по-точно минусовите вълни.  

Сутиена при жената например, идеално покрива тези две врати - порти. Когато сутиена е с цвят черен, син, виолетов и бял, тогава вредните вълни на болестите не могат да напуснат тялото през съответните порти. Един вид вратите остават заключени. Така че не се чудете,  защо много жени имат бучки на гърдите, левкемия или тумор на белия дроб. Тези вредни вълни, след като не могат да излязат през стандартното място, търсят друг лесен път и причиняват вреди в чакрата захранваща тимусът.

Белият цвят -Той е с (+) насоченост и попадайки върху вратите на Ида и Пингала, ще блокира минусовите вълни на болестите, които излизат през тях и те ще бъдат принудени да търсят други пътища за напускане, увреждайки тимуса - средната чакра захранваща: тимус, гърди, бял дроб и лимфа. Същото важи и за белите чорапи. С тях човек остава незаземен, защото цвета пречи на минусовите енергии да напускат тялото през стъпалата. Тук вече не става въпрос за вредни енергии, а за тези произтичащи от излъчването на минусовите чакри.

Лилав и виолетов цвят, лекува от щитовидната жлеза нагоре, но ще се прекъсне лечението на минусовите чакри, защото дрехата ще затвори вратите на минусовите чакри. Проблемът, който е в главата, си има другарче от минусовите чакри. Бих предпочел, да хармонизирам минусовата чакра и на принципа на скачените съдове, ще се излекува и този в главата. Тогава отпада дрехата с виолетовият цвят и вратите на Ида и Пингала ще са отворени, без да се прекъсва лечението на минусовите чакри.

И все пак добре подбраната комбинация от цветове при сутиените има благоприятно въздействие за здравето. Докато зле селектираната има разрушимо въздействие. За да не се получи това, сутиена трябва да е в минусови цветове червен, оранжев, жълт, телесен цвят или зелен. Но ако върху сутиена има облечена блуза в цветове: черен, син, виолетов или бял, вълните отново не могат да напуснат тялото и ефекта е нулев.

Например, ако долното бельо е в оранжев цвят, тогава би следвало сутиенът да бъде в зелената гама. При тази цветова комбинация вредните вълни се освобождават. Друг пример, повечето дами обичат да носят бяло или черно бельо. В такъв случай, ако бельото е бяло, то връхната дреха следва да е черна или в краен случай тъмно сива и обратно. Най-опасна е комбинацията с червено и черно, тоест червено бельо с черна дреха и обратното. Иде реч за бельото, а не комбинация от червена блуза и връхна черна такава.

 Някой ще каже, ами мъжете като не носят сутиени? Но мъжете носят потници, фланелки, сака и при тях законите между цветовете важат с пълна сила. Все пак нека не се забравя, че жените имат седем пъти повече енергия от мъжете. Това е плюс, а минусът е, че ако се запуши един от каналите приели цвят със знак минус, тогава нещата са необратими за здравето.

 Неправилно подбрани цветове при избор на дрехи, може да нанесе не по-малко вреда от неправилното хранене. Ще последват вреди като левкемия, тумор на белия дроб, тумор на Тимуса, диабет и прочие, а всички те са свързани с мозъка и го увреждат.

 Каналът „Пингала” минава от дясната страна на гръбначния стълб и слънчевата енергия тече отгоре надолу по задната част на гръбначния стълб. Каналът „Ида” минава от лявата страна и в него лунарната, а не соларна енергия, протича нагоре, в посока отдолу нагоре по предната част на гръбначния стълб.

 Всичките енергийни канали изброени до тук имат своята роля включително и за цветовете, които ни разболяват. Ето защо, трябва много да се внимава, когато подбираме цветово своето бельо и дрехи, а не ръководени от това, кое ни приляга или харесва.

 Двойната спирала на двата енергийни канала може да се наблюдава както фронтално, така и странично. Соларния канал, по който енергията слиза от небето към земята, от духа към материята го наричат заден среден канал. Лунарния канал по който енергията се качва отдолу нагоре, от земята към небето, го наричат преден среден канал.

 „Ако цветът е добър - има заземяване, което е добре. Няма ли заземяване, човек може да се разболее.“

 Очаквайте продължение

  Езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.