Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата скритото послание във фреската на Леонардо Да Винчи - „Тайната вечеря“.

 Моят езотеричен анализ за фреската „Тайната вечеря“: Леонардо всъщност е вложил едно космично послание в своята фреската. Той е доловил, че библейските послания не са просто приказки за миналото, а изчисления и предсказания за бъдещето.

 Тайната вечеря е космично послание. От както е сътворена "Тайната вечеря" до ден днешен се гледа под лупа, какво е кодирал Леонардо Да Винчи в тази фреска. През 1495 година Леонардо да Винчи съзерцава бялата стена в манастира „Санта Мария деле Грацие" - Милано. Художникът, който твори картините си на база прозрения и изчисления отново се опитва да внесе себе си, своето мислене - кодът на Да Винчи.

 Половин година Леонардо «драска» скици и чертае фигури с пергел в ръка. Поръчва странни принадлежности за бои, едно от които е камък донесен от Афганистан с името Азурит. Фреската се твори при закрити врати. След три години тя става факт. Петстотин години тази математика на Леонардо остава загадка и много изследователи градят различни хипотези.

 Ако се вгледате внимателно във фреската “Тайната вечеря” от Леонардо да Винчи ще откриете, че апостолите са разделени на 4 групи по трима. Поглед в астрологията на „Тайната вечеря“. От ляво на дясно:

 Вартоломей, Яков Зеведеев и Андрей Първозвани образуват композиция от три фигури. Във всяка една фигура на апостолите Леонардо е поставил жестовете им, тоест в какво състояние са след чутата «новина».

 В група втора са поставени Юда Искариотски, Петър и Йоан. Третата тройна композиция са Тома, Яков Алфеев и Филип. В средата е Исус с разперено положени ръце върху масата. Прави впечатление, че одеждите на всеки един като цветова гама са различни. Леонардо е закодирал добре своето откровение.

 Леонардо да Винчи оставя нишка по която изследователите тръгват. Всички имена са установени от историци, изследващи изкуството. През 1800 г. e намерен ръкопис съдържащ имената на апостолите. Преди това идентифицирани са били само Юда, Петър, Йоан и Исус въз основа на подготвителните етюди на самия Леонардо. Според моите и на астрология, тълкования във фреската Тайната вечеря са поставени 12 те планети, а в средата слънцето. Големия изкуствовед проф. Николай Райнов изписва следната фраза „Леонардо не е нарисувал тринадесет души на вечеря, а цялото човечество в тринадесет събирателни образа" - "Тайната вечеря" е затворила в себе си и четвъртото измерение - времето! Тук е мястото да подчертая, много автори залитат, че «фаталното число 13» е изобразено във фреската, което е просто нелепо, дори от гледна точка на номерологията 13 трябва да се редуцира на 4 и отново опираме до четвъртото измерение.

 По скоро апостолите са символ на 12 планети. Иисус обикаля и открива 12 апостола, както слънцето. В « Огледалната книга» са подредени по следният начин:

 Меркурий , Венера, Земя, Марс, Церера (бивш астероид), Юпитер, Сатурн, Луна, Уран, Нептун, Плутон и Харон - бивш спътник на Плутон и под номер «13 « Слънцето.

 По онова време в хилядолетното зодиакално изчисление се попада в зодия Риби, тоест самата “ Тайна вечеря “ е символ на едно събитие, преминаването под зодиакът Риби. Жестовете и реакциите на всеки един от апостолите (планетите) символизират състоянието на всяка една планета, навлизайки в новият астрозодиак.

В евангелието се споменава, че тайната вечеря е за предателството. Под предаване, се има предвид преминаването от едно състояние в друго, тоест предава се щафетата от Водолей на Риби. “ Учителят казва: времето Ми наближава, у тебе ще правя пасхата с учениците Си.» Матея (26 : 18). Времето на четвъртото измерение се визира в този стих. В глава 26, стих 23 пише - “А Той отговори и рече: който топна с Мене в блюдото, той ще Ме предаде, « - «топна « потопи в нещо течно, а течното е …Водолей.

Всъщност Юда (Уран) той отговаря на цвят син , ето защо камъкът Азурит е бил необходим на Леонардо. Юда , който символизира планетата Уран дава знак за навлизането в новата ера. При такъв процес настъпват промени и в евангелието се споменава и за това - “ защото това е Моята кръв на новия завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на грехове.» Матей (26 : 28), тук се визира водата по - късно ще се бъде използвана “светената вода“.

 Леонардо всъщност е вложил едно космично послание в своята фреската . Той е доловил, че библейските послания не са просто приказки за миналото, а изчисления и предсказания за бъдещето.

Езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.