Светът е безумен, а ние безумно безумни 

"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание на духовният апокалипсис, който ни прави безумно безумни, изграждайки един безумен свят.

Преди по-малко от четвърт век, покойният вече Кубрат Томов (мир на душата му), написа десет думи върху десет листчета и ми подаде, казвайки: Тези слова са непознати за хората, няма ги в нито един земен език. Ще ти  ги преведа, а ти ги разтълкувай и тълкуванието го предай на хората!

Мидара

  1. Светът е Безумен, защото най-големите му ценности са нетрайните и преходните неща - материалното, парите, властта, насилието, нисшите удоволствия, а непреходните и трайните неща - истината, справедливостта, доброто, красотата, любовта - са на далечен заден план и служат главно за заблуда и манипулиране на хората. Това е обърнатата пирамида на ценностите, които именно управляват човека.

 Гоиз

  1. Светът е Безумен, защото хората са станали безумно егоистични и бездуховни - постигат фалшивите си ценности с всякакви средства, главно с живота, здравето и щастието на другите хора. Затова пропастта бедни-богати вече е огромна и достигна границата на устойчивост на обществото! А крайният егоизъм и без духовност са не само свръх-разрушителни, но са и саморазрушителни!

 Нитаго

  1. Светът е Безумен, защото силата на всяка човешка общност - именно Сътрудничеството и Взаимопомощта в името на общи цели и идеали - е почти напълно разрушена и заменена с фалшивата сила на парите и насилието. А това означава растящо доминиране на центробежните сили - над определена, вече близка, граница те разрушават обществото! Това доведе до тоталната криза на цивилизацията ни днес - тя показва, че земната цивилизация вече е мъртва, а ние сме свидетели и участници в агонията й!

 Лив

  1. Светът е Безумен, защото повечето хора са се подали на лъжите, лицемерите, двойните стандарти, манипулациите и зомбирането от страна на силните на деня - управляващи политици, администрации, мафии, медии, едър бизнес, религии - и са забравили общия си произход, според който те имат един Небесен баща и са братя и сестри, които трябва да си помагат, а не да се използват! И това промиване на мозъците превърна хората в неадекватни същества, които почти спокойно живеят в един фалшифициран и лъжлив свят, отдавайки се на най-разнообразни илюзии!

 Илзи

  1. Светът е Безумен, защото хората живеят със сапунени сериали и реклами и според многобройните илюзии, внедрявани в тях от хилядолетия от управниците. И най- голямата им илюзия е, че някой друг от земята или Космоса - само не самите те! - ще направи живота им смислен и истински свободен, творчески и дълбоко щастлив!

 Милес

 6. Светът е Безумен, защото хората не са се научили и не се учат да мислят правилно, за да постигат истините и пътищата към тях, за да ги разграничават от всичко останало. Затова хората са неадекватни на истинската реалност - и затова са безумно безумни!

 Орем

  1. Светът е Безумен, защото хората не знаят какъв е смисъла на човешкия живот, на обединението им в човешки групи и общности, а накрая не знаят и смисъла на Битието! Затова хората живеят като спящи и сънуващи същества, които много рядко и мъчително се докосват до една или друга по-голяма истина, но веднага я удавят в море от полуистини, правдоподобни лъжи, красиви измислици, лъскави мъниста и дрънкулки - както са били лъгани туземците от европейските колонизатори!

Свитих

  1. Светът е Безумен, защото такъв живот е в остро противоречие с обективната дълбока реалност - нарушава нейните закони, което създава болестите и страданията на хората с цел те да се събудят и заживеят според законите на висшите и непреходни светове - ако не закъснеят прекалено много и не напуснат този свят преди да са се събудили за Истината!

 Аби

  1. Светът е Безумен, защото хората са се оставили да ги включат в безумната въртележка повече работа - повече пари - повече телесни удоволствия и лъскави дрънкулки - още повече работа - още повече пари ... А и за душата няма време! А всъщност с много малко работно време може да се осигурят материалните потребности на всички хора и останалото безценно време да бъде за живота душата, за развитието, творчеството и щастието!

 Шан

  1. И този безумно безумен свят е наш - защото живеем в него, защото сме го приели и съзнателно и несъзнателно го укрепваме, защото не искаме или не смеем да го променим поради слепотата си, поради страха си от насилието на управниците или поради необходимите усилия и жертви за неговата промяна! А за да стане истински този свят -и с това да стане истински наш, трябва ние да станем истински - да се събудим от дълбокия си сън и страх, да поискаме горчивата Истина за него и за нас самите, да поемем личната си отговорност за нашата съдба - за нашия свят! - и да платим необходимата цена за това - колкото и голяма да е вече Тя!

 Ira initium insaniae est - Гневът е началото на безумието.

 

 Езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.