Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание в заклинанията и магиите, както и заблудите, които врачки и гадателки използват. 

Все още липсват, каквито и да е било научни доказателства за съществуването на магията, за това тя попада в графа мистично, свръхестествено. Лично аз не бих се съгласил изцяло с това. В случай, че лекарите обърнат елементарно внимание на традиционната медицина, в частност чакрите, над 40% от болестите биха могли да бъдат елиминирани още в самият им зародиш.

Тази празна нисша се запълва от нас, езотерици и окултисти. Това е следствие на консервативното отношение на науката в повечето случаи. Когато настъпи безизходицата хората прибягват към врачки, екстрасенси и всякакви други хора смятани, че притежават паранормални способности. Не бих отрекъл, че някой от тях не притежават такива, но често или нямат, или просто не са специалисти в боравенето на негативните структури. Или прилагат абсолютно заблуждаващи методики.

За магическите яйца

Един от основните методи за „чистене“ на магии е използването на яйце. Какви ли не „чудеса“ се извършват с едно обикновено яйце. Всъщност това е илюзия, така както илюзиониста прави фокуси. Обикновено яйцето се носи от реципиента и с него „специалиста“ обикаля човека, като междувременно предварително си е подготвил друго яйце.

На него е пробит малък отвор  и със спринцовка е извадено част от съдържанието, след което в яйцето се имплантират най-различни химикали (оцветители), така че когато бъде счупено, от него да излязат какви ли не тъмни и мътни краски.

Заблуда втора – „Магическото“ яйцето се слага през нощта в буркан с вода под леглото и на сутринта, ако изглеждало като сварено, тогава непременно вие имате магия. Каква е истината? Направете сами опит подобен на по горе описания, сами ще се убедите, че яйцето винаги ще изглежда като сварено.

Причина за това е факта, че между яйцето и водата протича химична реакция, когато водата е с по-голямо съдържание на хлор. Може би някои от вас имат подобен опит, когато магът ви изпраща до точно определен извор с високо съдържание на хлор. За да внеса яснота ще допълня, че магията е енерго-имформационна структура и като такава се чисти с определени ментални схеми. Тоест чрез хармонизиране на чакрите.

Трета заблуда е леене на восък, познато като восъколеене. При този бих го нарекъл фокус, субекта е обърнат с лице към икона. При първият сеанс ще се отчете наличието на мощна магия като ви се представят множество шупли от восъчната пита пред вас. При вторият сеанс вече имаме „изчистена“ магия. Всъщност истината е в температурата и количеството течност поставени в съд в който се топи восъкът.

За уроките

Четвърта заблуда – „Сините очи излъчват уроки“ или по принцип урочасване. Не всеки може да бъде менталист, да владее емоционалната нагласа и умението да се концентрира енергията. Цветът на очите няма нищо общо с урочасването. Очите са всъщност сребърните чакри, дали са лоши очи или не, при силна енергетика от емоционалната чакра се подава мощна вълна чрез очите и при дисбаланс на чакрите ще последват симптоми като висока температура, силно главоболие, виене на свят, кошмарни сънища, дори и обриви.

Владеещите чародейци знаят много добре, че най-силно уязвими са децата, тъй като техните енергийни центрове не са се формирали изцяло. Същите се възползват от това и дори при здравословен проблем те вменяват, че детето е урочасано. И се започват едни омайни ритуали на баене с клечки кибрит, увисване на въже и още, и още фокуси, които нямат нищо общо с балансирането на чакрите. Едва след 25 годишна възраст ауричните тела и чакрите са оформени окончателно.

 За да предпазят децата си от урочасване, притеснените родители поставят конец или синьо манисто. На практика тази „предпазна“ мярка не работи. Конецът или мънистото нямат памет, докато определени минерали и кристали имат такава и това е научно доказано.

 

За клетвите и проклятията

В българската народопсихологията е залегнала традицията за клетви и проклятия. Необходимо е да се знае, че всяка негативна мисъл, заредена с енергии на емоциите се превръща в клетва. Принципът на действие - анатомичната особеност на гласните връзки на човек, при излизването на звука се създава вибрация, в която може да се вложи информация.

Това също става чрез въздействие на чакрите. Всеки импулс се изразява във вид звук. Повечето от вас знаят, че Ом се използва при мантри, които балансират чакрите. В самите клетви и проклинания има срички, които поразяват енергийното поле на човека. Енергийната система става нехармонична и това пречи на нормалния енергообмен и като резултат възникват проблеми от всякакъв характер.

Принципно всеки може да кълне и проклина, но само хора, които са в състояние (волно или не) свободно да генерират емоционален заряд, и запазвайки относителна стабилност в пространството и времето, докато достигне жертвата. Тоест определени звуци – срички, активират емоционалното ниво чрез създаване на мост (паяжина) между втора и пета чакри. Което води до избледняване и посивяване на аурата.

И отново идва ред на манипулацията, измислени методи, владеене на народопсихологията. Всъщност се заобикаля най-ценното - Хармонизиране на чакрите…

  Езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.