Няма как в сезона на ягодите да пропуснем да приготвим и десерт с вкусния и неустоим червен плод. Нещо сладичко на трапезата винаги е добра идея.

Ето и нашето предложение за брауни с ягоди:

Необходими продукти: 

125 гр. Масло, 225 гр. Натурален шоколад, ¾ ч.ч. захар, 3 средно големи яйца, ½ ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 1/ 2 к.л. сол, 500 гр ягоди, 225 гр. Шоколад + 50 гр масло (за глазурата)

Начин на приготвяне:

Смесете шоколада и маслото и ги разтопете на водна баня или в микровълнова. Оставете да се охлади до стайна температура.

В отделен съд разбъркайте добре яйцата и захарта и добавете към тях брашното и бакпулвера

Добавете шоколадовата към яйчената смес и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути

След като се охкади посипете почистените и нарязаните по ваш избор ягоди и залейте с растопения шоколад с масло

След около час ягодовото брауни ще е стегнало достатъчно, за го нарежете и поднесете на гостите си.