Няма как в сезона на ягодите да пропуснем да приготвим и десерт с вкусния и неустоим червен плод. Нещо сладичко на трапезата винаги е добра идея.
Ето и нашето предложение за брауни с ягоди:
Необходими продукти:
125 гр. Масло, 225 гр. Натурален шоколад, ¾ ч.ч. захар, 3 средно големи яйца, ½ ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 1/ 2 к.л. сол, 500 гр ягоди, 225 гр. Шоколад + 50 гр масло (за глазурата)
Начин на приготвяне:
Смесете шоколада и маслото и ги разтопете на водна баня или в микровълнова. Оставете да се охлади до стайна температура.
В отделен съд разбъркайте добре яйцата и захарта и добавете към тях брашното и бакпулвера
Добавете шоколадовата към яйчената смес и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути
След като се охкади посипете почистените и нарязаните по ваш избор ягоди и залейте с растопения шоколад с масло
След около час ягодовото брауни ще е стегнало достатъчно, за го нарежете и поднесете на гостите си.
Още от категорията
Дневен хороскоп за 26 ноември: Козирог- бъдете търпеливи, Рак- зарадвайте половинката си