
Няма как в сезона на ягодите да пропуснем да приготвим и десерт с вкусния и неустоим червен плод. Нещо сладичко на трапезата винаги е добра идея.
Ето и нашето предложение за брауни с ягоди:
Необходими продукти:
125 гр. Масло, 225 гр. Натурален шоколад, ¾ ч.ч. захар, 3 средно големи яйца, ½ ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 1/ 2 к.л. сол, 500 гр ягоди, 225 гр. Шоколад + 50 гр масло (за глазурата)
Начин на приготвяне:
Смесете шоколада и маслото и ги разтопете на водна баня или в микровълнова. Оставете да се охлади до стайна температура.
В отделен съд разбъркайте добре яйцата и захарта и добавете към тях брашното и бакпулвера
Добавете шоколадовата към яйчената смес и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути
След като се охкади посипете почистените и нарязаните по ваш избор ягоди и залейте с растопения шоколад с масло
След около час ягодовото брауни ще е стегнало достатъчно, за го нарежете и поднесете на гостите си.
- 18:00 Жители на Брестовица скочиха срещу мащабен проект на EVN, останали без ток и вода
- 22:00 Готови ли са в Община Пловдив за първия сняг в Пловдив?
- 20:00 Родители, учители и профсъюза в спор: Реформа или регрес би било оценка „Дисциплина" и глоби при нарушения?
- 10:00 Надпревара за санирането в Пловдив за 80 млн. лева, районните кметове ще движат поръчките
Още от категорията

След невероятния старт на „Πocлeднитe oцeлeли” от HBO го подновиха от рано за втори сезон


Темите на Traffic News
