Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата скритото послание на ретроградния Меркурий, присъстващ във всеки един зодиакален знак.

Меркурий ще бъде в своя последен  ретрограден пирует от 14 октомври до 3 ноември 2020 година.

„Има време да се оставят нещата да се случват и време да се случват нещата.“ - Хю Пратър, американски писател.

Когато Меркурий влезе в ретроградно движение в рамките на даден астрологичен знак:

 Ретрограден Меркурий в Овен: Очаквайте да бъдете разочаровани и ощетени като цяло. Вашият знак е настойчив, импулсивен и иска да продължи напред и цялата енергия се връща назад. Внимавайте какво казвате и как го казвате през ретроградният Меркурий. Обърнете внимание на това, което хората ви казват, може да бъдете приятно изненадани.

Ретрограден Меркурий в Телец: Отделете време, за да си съберете и формулирате мислите си. През такъв период при вас ще се забавят голяма част от умствените процеси. Меркурий също така управлява банковите ви дела, така че забавянето на парите ще бъде в голямо значение. Прегледайте финансовите въпроси и се позиционирайте за финансов старт.

Ретрограден Меркурий в Близнаци: Във вашият знак Меркурий управлява комуникациите и ще се наложи да бъдете подготвени за евентуални грешки в комуникациите. Очаквайте повечето от телефонните ви комуникации, месинджъри или информация в електронните ви пощи да се загубят по неведоми пътища. Не е изключено през този ретрограден период клюките и интригантствата да изобилстват. Но това не трябва да ви притеснява.

Ретрограден Меркурий в Рак: Очаквайте неприятности у дома като цяло, както и спънки в домакинските ви задължения. Завършете ремонтните проекти, които не са от вършени или  ако са започнати да бъдат коригирани.

Ретрограден Меркурий в Лъв: Избягвайте спекулативни инвестиции. Не е подходящ момент да купувате, продавате или търгувате. Вместо това анализирайте бюджета си щателно. Използвайте своите ноу-хау и съветнически умения, за да помогнете на приятели и сътрудници.

Ретрограден Меркурий в Дева: През такъв период може да възникнат предизвикателни ситуации, особено на работното място. Очаквайте закъснения на продуктите и повреди в оборудването, както и капризи от страна на колегите при ваша взискателност, ориентирана към детайлите. Проверете отново работните си планове.

Ретрограден Меркурий във Везни: Нерешителността ще царува, така че ограничете покупките и не рискувайте да възстановите изгубеното. Вашата прословута дипломатичност, най-вероятно ще излезе извън баланса.

Ретрограден Меркурий в Скорпион: Емоциите са лош съветник в такава ретроградна ситуация, така че бъдете изключително бдителни. Също така избягвайте в личен план сърдечните си откровения. Най-голямата опасност при вас, когато Меркурий е в обратно движение е, вашите тайни да бъдат подложени на хакерски атаки и проникване в душевния ви сейф.

Ретрограден Меркурий в Стрелец: През този период не е време за пътуване, така че видоизменете планираните гостувания или служебни срещи извън града или държавата. Погрижете се за юридическите си дела. Препоръчително е повече търпение и чувство за хумор.

Ретрограден Меркурий в Козирог: Избягвайте да купувате, продавате или да отдавате под наем недвижими имоти. Като цяло ретроградният Меркурий може да засегне повечето от имуществените въпроси. Освен това очаквайте проблеми с документацията, подписването на договори и сключване на сделки.

Ретрограден Меркурий във Водолей: Обърнатото движение на пъргавият Меркурий, може да внесе суматоха в личен план, така че много от връзките ще бъдат изложени на риск. Като например дребни кавги, недоразумения и други неприятности определено ще изобилстват.

Ретрограден Меркурий в Риби: Мъглявото мислене, бляновете и бягството от реалността са част от атаките на ретроградния Меркурий. „Венецианският търговец“ по принцип управлява вашата логика, но когато е ретрограден във вашия знак в повечето случаи ви управлява илюзиите.

Самата дума Меркурий произлиза от латински. Римляните наричали своя бог на търговците и пътешествениците Меркурий, което Меркурий често обозначавал през Средновековието и Ренесанса. Думата Меркурий е етимологично свързана с латинското „mercator” е равносилно на „търговец” и „merces” означаващо „заплата”. Думите ни „търговец“ и „меркантил“ също са свързани, както и „наемник“. Меркурий всъщност е бил бог на бизнесмени и търговци, така и в днешно време.

Меркурий е изобразен като мъжка фигура с крилати сандали и крилата шапка, показваща способността за бързо пътуване. Той е официалният пратеник на древните богове и богини и като такъв управлява комуникациите.

Меркурий е крилатият пратеник на боговете, според митологията в Древен Рим. Гръцкият му еквивалент е Хермес. Покровител на търговците, бегачите на дълги разстояния, крадците и приходите, син на Мая и Юпитер.

В астрологията всички атрибути на планетата се коренят в древногръцката и римската митология. В този контекст Меркурий е богът на пътешествениците, литературата, поезията, търговците и крадците. Той е хитър и умен и остроумен. Но е признат и за измамник и крадец, склонен към лошо поведение.

Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa, езотеричен анализатор и астрологичен наблюдател.