Димитровградската музикална компания „Пайнер“ се извини официално за песента „Твоите думи“ на Гергана на среща с арабската общност в България и Палестинската асоциация. Извиненията бяха лично поднесени от изпълнителния директор на фирмата Панчо Запрянов, композитора Йорданчо Василковски – Оцко и фолкпевицата Гергана.

Председателят на Асоциацията – Диана Хусеин, зам.председателят – д-р Ибрахим Догмуш и секретарят – Джамил Ал Баргути бяха единодушни, че взаимстването на семпли и вокали от песента на палестинската хип-хоп изпълнителка Шадиа Мансур не е направено с умисъл.

В песента са използвани семпли и част от песента на Мансур “Всички те имат танкове”. Палестинската песен описва борбата на палестинския народ, а в различните видеа са показани кадри с насилие, убийства на мирни граждани, силата на военната техника. В родния вариант пък Гергана търси любовта и през цялото време кърши снага по бельо и вади на показ силиконовите си форми.

Композиторът Оцко увери представителите на Арабската общност, че се е предоверил на посланията в оригиналната песен. Гергана също поднесе своите извинения и заяви, че ако е знаела точния превод на арабския текст, е нямало да направи точно такъв видеоклип.

„Поднасяме своите искрени извинения на всички, съпричастни с каузата на Палестина. Никога и по никакъв начин съзнателно не бихме си позволили и не бихме допуснали нараняване чувствата на един толкова преживял народ. Много съжаляваме, че сме допуснали проблема с песента “Твоите думи”, изпълнявана от Гергана, причинил допълнително страдание на Вас и на всички, съпричастни с Вашата кауза.

Поднасяме своите искрени извинения и лично на г-ца Шадиа Мансур, за недопустимата ситуация, в която бе поставена нейната песен “Всички те имат танкове”. Певицата Гергана и музикална компания “Пайнер” бяха подведени от действията на композитора Йорданчо Василковски – Оцко, които можем да определим единствено като непрофесионални и морално укорими.

Уверяваме Ви, че песента и видеоклипът “Твоите думи” в изпълнение на Гергана, бяха свалени веднага от всички официални медийни канали – телевизионни канали, радиа и интернет“, пише в официалното извинение на „Пайнер“.

От компанията заявиха, че песента и видеото ще бъдат преработени и чак след това ще се реши дали въобще да бъде пусната отново в ефир.

TrafficNews.bg