Експерт по оцеляването и известен професионален готвач пристигат в България, за да заснемат един или два епизода за най-новата поредица на “Дискавъри” Lost and Starving (от англ. - “Изгубени и гладни”). Джош Джеймс и Мат Табът са новата екранна двойка, която ще показва, че може да оцелее навсякъде по света, без да има предварителна информация за мястото, на което ще бъдат оставени.

Едно от тях ще е България и по-точно горите около Девин. Екипът на предаването идва у нас в началото на май, а малко след това започват снимките по него.

Джеймс и Табът ще пътуват до най-трудните и непознати кътчета на света. Три дни преди да стигнат крайната си цел, няма да слагат нищо в устата си. Двамата ще разполагат със списъка от 5 странни храни, които трябва да открият. Това трябва да се случи в рамките на 7 дни - преди телата им да започнат да черпят от запасите си на мазнини. Нито Джеймс, нито Табът всъщност знаят къде точно ги оставя екипът им, за да нямат никаква предварителна организация.

Но за да не са съвсем неподготвени, те ще разполагат с елементарни прибори за готвене, и, разбира се, за оцеляване.

В списъците, които ще получават, ще има не само странни, но и доста неприятни неща за ядене, като попова лъжичка, скакалци, фураж. И докато Джош Джеймс и Мат Табът се хранят с тях, екип от експерти ще обяснява зад кадър какви са хранителните показатели на техните ястие. Като например кои плодове ни дават най-големия прием на захар и на енергия и къде да намерим витамините и минералите, от които организмът ни има нужда, за да оцелее. Ако двамата успеят да намерят за седмица 5-те неща в списъка и да ги изядат, се смята, че са победили терена, и са свободни да си тръгнат от него. Ако не успят, те трябва позорно да го напуснат.

Освен България, екипът ще работи в Тайланд, Малайзия, Панама, Гватемала, Канада, САЩ.

Шоуто ще тръгне през новия телевизионен сезон наесен по “Дискавъри”. 

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК

 TrafficNews.bg