Стандартите за красота, които обществото ни налага, винаги са много високи. Ако изведнъж външният ви вид не е същият като този на търсените модели и блогъри, то автоматично се смята, че не сте като всички останали. Някои момичета пренебрегват това и се наслаждават на факта, че имат своя собствена уникална красота. Много от тях обаче развиват комплекси и се чувстват недостатъчно добри.

И така, нека разберем кои дами се смятат за безусловно красиви. Вероятно тези, която имат перфектна и красива кожа, на лицето минимум грим, леко пълни чувствени устни и, разбира се, добре поддържана коса, за предпочитане с леки къдрици. Много е лесно това да се повтори, най-важното е да се знаят няколко важни правила.

Здрава кожа

Ежедневната рутина трябва да се състои от почистване, тонизиране и овлажняване. Но най-голям акцент все пак трябва да бъде поставен върху вечерното почистване на кожата, което трябва да се състои от продукт за премахване на грим, пяна или гел за измиване, след което е необходимо лицето да се почисти с лосион или тоник, а това е последвано от подхранване и овлажняване, пише Actualno. Ако имате проблемна кожа, трябва да я третирате със специални средства и подходящо подхранване, като повече за това ще ви каже дерматологът.

Не забравяйте за маските за лице, изберете тези, които правят лицето ви блестящо и го овлажняват. Дори мазната кожа се нуждае от овлажняване, не забравяйте това.

Бели зъби

Вероятно не е тайна, че хората с бели зъби изглеждат по-привлекателни за околните. Това дори е потвърдено от проучване на университета в Линдс. Ето защо, ако усмивката ви не може да се нарече холивудска, е време да потърсите помощта на зъболекар и да направите избелване, не се увличайте, защото иначе зъбите ви ще изглеждат неестествено, което също е лошо. В домашни условия ще ви помогнат избелващите лентички, които не струват толкова много.

Правилен грим

Не забравяйте, че многото грим понякога плаши хората, затова ви препоръчваме да се придържате към естествения вид. Ежедневният ви грим трябва да започва с праймер, който не само ще бъде чудесна основа за фон дьо тен, но и ще направи текстурата на кожата ви по-гладка. Освен това вече има продукти, които могат да се справят с необходими проблеми на кожата, като например изравняване на тена или матиране.

Следващата стъпка е да се справите с дребните несъвършенства по лицето си. Пъпките и тъмните кръгове под очите не ви правят да изглеждате по-красиви, затова ги маскирайте с коректор. След това нанесете фон дьо тен, който е напълно подходящ по тон, разнесете го и леко пудрете лицето си.

След това пристъпваме към грима: подчертайте веждите, за да ги направите по-изразителни, след това нарисувайте миглите със спирала и нанесете руж върху ябълките на бузите.

Чувствени устни

Устните също трябва да са добре поддържани и да не са загрубели. Ако имате много сухи устни, нанесете маска преди лягане и на сутринта устните ви ще бъдат плътни и идеално гладки.

Преди да се гримирате, нанесете малко балсам, след това вземете червило, колкото се може по-близко до естествения нюанс на устните, и го нанесете само в центъра, а след това разнесете с възглавничките на пръстите си или с четка. Това ще направи устните ви да изглеждат много секси.

Пищен стайлинг

Луксозната и обемна коса е мечтата на всички момичета, но не всеки може да се похвали с такава коса. Ето защо ви съветваме да използвате продукти за обем на косата преди оформянето ѝ. Подходящи са пяните и мусовете. Можете да направите леки къдрици с преса за къдрене. Така косата ще изглежда буйна и луксозна.