След двугодишна пауза организаторите на феста ще представят на пловдивчани и гостите на града обновена концепция, която съчетава градската среда и уличните изкуства с най-новите тенденции в консумацията на уиски.

Уиски е най-обичаната и популярна вносна категория от високоалкохолни напитки и е част от  менюто, както на всички заведения, така и на всички домашни празници. Културата на пиене на уиски датира от векове, създадена в Ирландия и Шотландия, пренесена в Европа и САЩ.

В наши дни почти няма страна, която да не произвежда уиски. Японските, тайвански и индийски марки уиски са високо ценени от почитатели по целия свят.  

Бъчвите – емблема на феста, тази година ще бъдат изрисувани от доказани и млади творци на графити от Пловдив с аерозолни спрейове и акрилни бои и ще представят характерни символи за града. Йордан Терзийски, Цветан Узунов, Андон Георгиев, Тодор Атанасов и Николай Добрев са част от творческата банда с четки и спрейове, чийто отпечатък ще донесе колорит на Капана и централната част на града.

Двудневното събитие на 25 и 26 юни ще посреща посетители между 17:00 и 23:00 часа в пространството зад Халите в Капана. Фестивалът е предназначен за лица над 18 години и няма да допуска непълнолетни. Билети ще се продават онлайн, на мястото на събитието, както и в определени галерии, барове и магазини в Капана.

Проектът се реализира с подкрепата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Световно известни дестилерии ще представят марките си на 14 щанда, обособени в кокетни павилиони, а за никого не е тайна, че уиски коктейлите ще доминират в предложенията. Водещи експерти и миксолози ще разказват, показват и доказват за качествата на представените марки.

Три банди ще се качат на  сцената, а енигматично танцово шоу ще постави кулминация на феста.

Цената на 1 билет ще бъде 24 лв. и включва автентична дегустационна уиски чаша и 5 уиски кредита, които може да размените на щандовете, както и предпазна маска.