Общинският съвет гласува единодушно предложението на местната власт да бъде отложена точката от дневния ред за промяната в правилника на ОИ „Старинен Пловдив”. Това се случи, след като стана ясно, че вътре е включена точка, според която се добавят 20 щатни бройки за служители. Те бяха отпуснати от държавата целево за Регионалния исторически музей, но бе решено да бъдат пренасочени към екипа на Общинския институт.

Вчера стана ясно, че министърът на културата проф. Велислав Минеков е реагирал с писмо срещу решението, което е незаконно и противоречи на заповед на културното ведомство. Отговорът на кмета Здравко Димитров бе, че ще оттеглят точката и ще преразгледат и коментират отново ситуацията.

Точно това се случи и на днешната сесия на местния парламент. Изтеглена от дневния ред бе и точка 14, която касаеше упълномощаването на представителя на Община Пловдив в Общото събрание на акционерите на „Свободна зона-Пловдив” АД за изразяване на становище по проекторешенията на редовното Общо събрание.

После с 32 гласа „за”, 7 – „против” и , 1 „въздържал се” бе гласувано предложението фондация „Америка за България” да бъде удостоена с Почетния знак на Пловдив.