Фестивалът „Plovdiv Vibes” се завръща с третото си издание от 21 до 30 април в шест различни локации.  Мащабната програма, която включва зона за деца, хендейд базар, театър, танцови работилници и демонстрации, творчески работилници, открити спортни тренировки, традиционни занаяти, кулинарни демонстрации, градски приключения, игри, кино, лекции, концерти.

Основна част от тях ще се случат в новата зона на Младежкия хълм „Plovdiv Stage Park”, където ще е и официалното откриване на 21 април с парти с DJ Skill и откриването на базар с участието на пловдивски творци.  Събития ще има и в парковете Елит, Лаута и Рибница, на Гребната база, на Бунарджика.  

„На 22 и 23 април ще има отново партита с диджеи. Първият ден гостуват Vanina, Dorothy Takev, а неделя още от ранен следобeд музикалната селекция е в ръцете на Shishkaveli, Vladis i Paff. В понеделник – 24 април, в парк „Елит” Оля Григорова ще изнесе открит урок по фотография и ще разкаже историите, скрити зад снимките в подредената там изложба. Ден по-късно – в Лаута, ще се проведат семейни игри.  На 26 април се местим на Бунарджика, където ще бъде открита изложба на талантливите деца на Пловдив.  Четвъртъците по традиция ще бъдат посветени на джаза. На 27 април в  „Plovdiv Stage Park” ще се насладим на изпълненията на Преклав и Иван Квартет, а на Гребната база ще има благотворителен маратон в подкрепа на „Нощ на ангелите”.  В петък своето изкуство ще представят  талантите от танцова школа „Терпсихора” и от театрална школа „Арлекин”. Зад пулта застава DJ Akasha. Съботният ден ще бъде посветен на „Игрите на 90-те”, ще има открити урроци по салса, бачата, регетон и ще има латино парти. В неделя – 30 април, ще се проведе Ден на деца в неравностойно положение. Талантите ще представят своя програма, ще има и урок по жестомимичен език. Ще има и кино на открито”, разказа мениджърът събития  Тихомира Иванова.

Plovdiv vibеs 2023 подготвя цветна програма, a самият фестивал отново ще бъде своеобразен генератор за култура и изкуство. На територията на шест различни локации, съдържанието на третото издание ще даде поле за изява на професионалисти и начинаещи в различни сфери на изкуството.

Всички фестивални дни ще бъдат наситени с богато вкусово удоволствие от демонстраторите във Food зоната на „Plovdiv Stage Park”, а парк "Рибница" ще е домакин на нашата клоунада от Маг Бамбини.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023 г.  Събитията в програмата са с вход свободен.

С третото издание на „Plovdiv Vibes” ще бъде открита официално и зоната за култура и забавление „Plovdiv Stage Park”.

„Работим по този проект от 2015 г.  Първоначално се надявахме той да помогне на Пловдив в реализацията на инициативата Европейска столица на културата  през 2019 г. Поради различни причини това не се случи.  Отне ми две години само ваденето на документи. В зоната има 7 сцени, места за хапване, детски лагер и базар”, разказа създателят му Стефан Горанов от „Инкубатор” – организатор и на фестивала Shake That Хълм.

Той обяви, че ще предоставят сцените в зоната безплатно за онези събития, които са с вход свободен.

„Plovdiv Stage Park” е изграден върху частна земя с наши средства и се надяваме, че ще се превърне в едно привлекателно място за забавления. Част от тях ще са външни, а други ще организираме ние. Програмата ни и за месец май вече е готова. Ще има Фестивал на детската книга, „Академия за родители”, фестивалите „Етнокухня на колела” и „Синьо лято”. Ще има и редовни кинопрожекции на открито с възможност да гледат 1200 човека. Те ще са най-вече с български филми и безплатни”, разказа Стефан Горанов.

В зоните за хранене пък ще се провеждат обучения на деца от профилираните гимназии.

„Поздравявам екипа на „Инкубатор” . Те са пример, че подкрепата на културни събития от Община Пловдив кара организаторите да променят и градската среда”, каза зам.-кметът Пламен Панов.