Международният фотосалон Пловдив е традиционно събитие от Културния календар на Община Пловдив, което тази година бележи своето седмо издание. Новото през 2020 година, е че два от разделите са трансформирани като принт раздели, с което организаторите се надяват да привлекат интереса на всички, които смятат че тази форма на представянето пред журито е по-добра. МФС Пловдив, отново е включена в културния календар на град Пловдив. Кандидатстването за участие е онлайн.

Салонът отново ще има и своето красиво издание в книжно тяло със селекция от всички медалисти, както и част от по-добрите фотографии от финалистите. Организаторите се надяват отново да провокират най-активните и добри фото творци от цял свят и журито да оцени, награди и избере най-впечатляващите фото творби. Салонът е отворен за участия и и кани всички професионалисти и любители от цял свят в следните 6 раздела:

  • Отворен ЧЕРНО-БЯЛ - дигитален
  • Отворен ЦВЕТЕН - дигитален
  • ПРИРОДА ПРИНТ раздел - малки принтове
  • ФОТОЖУРНАЛИСТИКА (TRAD) ПРИНТ раздел - малки принтове
  • ПОРТРЕТ и ТЯЛО - дигитален
  • ГРАДСКИ ЖИВОТ - дигитален

Салонът не приема фотографии, които вече са участвали (включени във финалната селекция) в предишните 6 издания.

ПЕТ членно жури от 3 различни държави, ТРИ чуждестранни фото-организации и една българска, ДВА каталога(печатен и дигитален) за всеки участник. FIAP 5 звезди за печатния каталог.

ЕДНА голяма награда - КУПА + 500 евро и общо над 150 награди

КРАЕН СРОК - 2 мaй 2020

Пълен регламент, календар, такси и видове плащане, жури, награди и формуляри за онлайн участие на официалната интернет страница на Международен фотосалон Пловдив 2020.