Хитови песни на Дони и Момчил, изпълнени от най-актуалните звезди на сцената като Михаела Филева, Поли Генова, Миро, Дара и Владимир Ампов-Графа, дадоха старта на наградите на БГ Радио тази вечер в зала „Колодрума” в Пловдив. 

След откъси от „Ближи си сладоледа” и „Уморени крила” всички излязоха на сцената, за да изпълнят „Заедно”.

След това шоуто премина в ръцете на водещия Део. Първата награда бе за БГ видео клип, която отиде при Валери Милев за парчето „Заедно” на Тото, Слави и Куку Бенд. Приза им връчи кметът на Пловдив Здравко Димитров. В категория „БГ комбинация” победителите бяха същите.

Проф. Георги Лозанов връчи наградата за дебют, а тя отиде при пловдивчанката Керана и нейната банда Космотавтите.

За БГ изпълнителка бе обявена Поли Генова, тя получи статуетката си от Камен Воденичаров и Филип Абрамов и после зарадва публиката със свое изпълнение.

Момичетата от волейболен клуб Марица пък връчиха приза в категория БГ група на Наско и момчетата от Б.Т.Р.

Тото пък стана най-добрият БГ изпълнител според вота на зрителите.

За БГ посленик бе обявена Виктория, която представи България на Евровизия.

Призът за Бг дует, трио, вокална група бе за група Скандау, а за БГ албум отиде при Михаела Маринова за „Стъпка напред”.

Миро пък бе отличен за БГ текст за песента си „Очите”, а същото парче бе обявено и за БГ песен.

Носителите на наградата за БГ вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова, която е символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, са Тоника СВ и Стефан Диомов.

Козметична компания Christian of Roma бе официален партньор на звездите на БГ Радио. Стилисти на компанията - Емилия Балталиева, Цветелина Джоголанова, Венета Салабашева - Бонева, Таня Георгиева и Николай Кацаров се погрижиха за визията на артистите преди бляскавата вечер.