"Harmonature е празник на връзката между природата и изкуството. Избрахме темата "Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара", за да популяризираме новата столица на Република Индонезия. Надяваме се този концерт да поощри културния обмен между двете държави. Ще ви представим най-доброто от индонезийската култура. Всички изпълнения на сцената ще са наживо, няма да има плейбек", каза посланикът на Иуан Богананта по време на срещата с журналисти, на която бе представен концертът "Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара" на 8 юни от 21 ч. на Античния театър. Той покани всички на събитието, което е с вход свободен. В програмата има 3D мапинг, танци, мода, музика, а българският участник е победителката от "Гласът на България" народната певица Петя Панева.

Зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов благодари, че именно Пловдив ще бъде домакин на събитието и изрази надежда, че това ще доведе до по-активен обмен на култура между двете държави.

"Възхитени сме от това събития в това историческо място. Едно от най-ефективните средства за общуване между хората е изкуството - музиката и танцът. Пловдив е четвъртият най-предпочитан град за туризъм, ние пък имаме Бали. Надяваме се да можем да покажем българско изкуство там", каза министърът на креативната икономика и туризма на Република Индонезия Сандиага Уно.

Българският участник в музикалния празник - Петя Панева, разказа, че изпълни на английски и яварски заедно с Лоро Мустаки песента "Латхи". Ще изпее и две български - "Аврам на Зорница думаше" и компилация от стара народна песен и "Притури се планината".