Фолклорни изпълнители от цяла България ще завладеят сцените на шестия пореден фолклорен фестивал „Народен събор Пловдив“.

На 5 и 6 юни в парк „Лаута“ ще се състои един от най-мащабните форуми за народна музика в България! Традиционният народен събор ще посрещне повече от 4 000 участници. Всички гости ще се потопят в магията на българското фолклорно изкуство, история и традиции. Към богатата програма на сцените организаторите Димитър и Петя Михови от "Ясмина" са подготвили уроци по народни танци, училище по народни инструменти, кукерски игри, изложби на занаятчии, народни носии и старинни оръжия. Най-малките гости могат да се забавляват в детската битова работилница. За всички любители на танците през двете вечери ще се състои традиционната „Хоротека на открито“.

Част от програмата на фестивала ще бъдат „Сестри Диневи“, орк. „Тракийско настроение“, ансамбъл „Тракия“, гайдарски състав „Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ – гр. Пловдив, ансамбъл „Дилянка“, гайдарски състави от Чепеларе, Момчиловци, Рудозем, ансамбъл „Седенчица“, комитет „Родолюбие“, комитет „Традиция“, студентски танцов състав „Пълдин“ към УХТ – гр. Пловдив, ансамбъл „Марица“, ансамбъл „Слав Бойкин“, солистът на БНР Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев, ПостАрт и още много читалища, училища и самодейци от цялата страна.

Кметът на район „Тракия“ и домакин на събитието Костадин Димитров кани всички пловдивчани и гости на града на неповторимия пазник, чиято цел е опазване и съхранение на българското народно творчество и традиции.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културни събития 2021!