Култовото парче "Soldier of Fortune" на Deep Purple, но в джаз вариация, изпълни в памет на рок летендата Стефан Костов кадифеният глас на българската сцена Васил Петров.

Емблематичният пловдивски музикант и бохем ни напусна миналата година, а Васко Петров не пропусна да почете паметта му и да почете приятелството им със специалното парче. Припомняме, че джазменът бе един от специалните гости по време на концерта в Пловдив, с който Тето отбеляза 70-годишнината си през 2018 г.

Концертът на Васил Петров на Летния театър за пореден път се превърна в събитие заради умело подбраната програма и вълнуващите нови аранжименти на знакови музикални теми като тези от филма „Светлините на града” на Чаплин или Стинг и Джордж Харисън.

Поредното завръщане на Васил Петров под тепетата отново поднесе спектакъл – пир за сетивата. Певецът не изневери на традицията да съчетава джаз класики със свои прочити на парчета от киното и рок сцената.

Публиката му се отблагодари с много аплодисменти и очакване за нова среща, след като го пусна от сцената едва след петия изпълнен бис. За настроението на феновете допринесе и включването на талантливата цигуларка Зорница Иларионова, която Петров не за първи път представя пред публиката под тепетата.