Петото издание на уличния фестивал 6Fest започва днес. Шествието започва в 19:00 часа на площад “Централен”, като ще премине по главната пешеходна улица “Княз Александър І” и ще стигне до Джумая джамия. Седем танцови групи ще участват в парада, като локациите са пред Централна поща, на фонтана пред Община Пловдив, стълбите при паметника на Мильо и Джумая джамия.

Начело на шествието ще видим трима артисти на кокили от Театър на огъня и сенките Fireter. Водещ ще бъде актьорът Живко Джуранов, познат на пловдивската публика от играта си в Държавен куклен театър Пловдив и Държавна опера Пловдив. 

Във втората част от уличния фестивал 6Fest - от 20:00 до 22:00 ч. ще видим улични музиканти в творческия квартал Капана. Непосредствено след края на шествието, на площадното пространство при ул. “Железарска” зад Джумая джамия ще свирят четирима артиста от Combino Project с ръководител Dario Bulgario. На сцена “Ядрото” ще свири 12-годишният китарист Мерт Асенов, който вече има успешни участия и в международни фестивали.

Мартин Петрушев и Константин Кучев ще се движат в района на ул. "Златарска", ул. "Христо Дюкмеджиев", ул. “Загреб”, за да се срещнат с различни хора и да импровизират музика по техните идеи, а след 21:30 ч. ще имат финално изпълнение на сцена “Ядрото”. 

Организаторите призовават всички посетители да следват актуалните към момента на провеждането му противоепидемични мерки - да спазват физическа дистанция от 1,5 м помежду си, както и препоръчително да носят защитни маски за лице.