Една от ключовите фигури в българска рок музика се завръща с нов албум. Станислав Сланев – Стенли представя новите песни на живо на сцената на столичния клуб Music Jam на 1 ноември. 17 години след „Обсебен” певецът ще изненада родната публика с 10 нови парчета. Албумът носи името „Чужди тела”, а зад него стои страхотен екип от професионалисти. Музиката е написана от Благослав Анастасов, който е вокалист на групата Hayes&Y. Българската банда от дълги години живее в Манчестър. Въпреки това момчетата се завръщат у дома за концерти. Именно така се запознават със Стенли.

"Всичко започна на 15 август миналото лято. Момчетата от Hayes&Y  дойдоха на мой концерт в  София, след който се запознахме. Предложих на Благо да напише песен за мен, ако иска. Той реагира моментално и започна да ми праща толкова яки демо версии, че го привлякох като автор на всички парчета  в албума”, разказа Стенли пред TrafficNews.

Работният процес по „Чужди тела” стартира в Англия, а на родна земя певецът крои аранжиментите  заедно със Светлин Къслев. Китаристът, който свири в албума, е Светослав Вълчев - бивш китарист на „Лора“ и Amoric, които отдавна живеят в Дъблин. Той изпраща записи от Бургас.

"Реално целият албум се случи по Viber. Сглобихме парчетата в студиото, а след това ги изпратих в Ирландия за миксиране при Янко Генов, също част от Amoric. В началото беше малко трудно, защото постоянно му връщах нещата, които не ми харесват.Търсех друг звук и знаех, че той може да го направи. Аз съм доста взискателен, когато работя”, обясни Стенли.

Певецът се шегува, че е много зле с технологиите, затова по Viber бил най-лесният начин за комуникация. Провежда стотици разговори с Англия и Ирланция. Така по „Чужди тела” се работи в три страни. Любо Киров също изиграва ключова роля в работния процес. Той е автор на текста на първия сингъл, който също носи името „Чужди тела”. Любо нанася корекции и в текстовете на други парчета.

"С Любо сме много близки приятели от години. Той ме насърчи да сформирам бандата си преди няколко години, сега ме вдъхнови да се събера и да запиша албум. След толкова голяма пауза, 17 години, имах нужда от сериозен партньор, за да се случат нещата по правилния начин. Любо ме свърза с „Вирджиния Рекърдс”, които повярваха в проекта и поеха неговата комуникация и разпространение. Продуцент съм си аз”, споделя изпълнителят на „Обсебен”.

Саня Армутлиева е много доволна от крайния резултат. Но Стенли е изключително щастлив, че младите хора от екипа на компанията  също са впечатлени от песните. Според Димитър Ковачев-Фънки, който свири със Стенли, албумът е много различен и има свежо звучене.

Дъщерята на Сланев  Никол също има своя принос в работния процес, при това съвсем случайно. Тя изпява женските вокали в песента „Чужди тела”.

"Имах нужда от леко и романтично пеене, търсех нещо чувствено. Тя записа вокалите на два пъти, със Светльо Къслев се спогледахме и избрахме по-добрия вариант. Стана от раз и просто съвършено. Никол ходи на пеене, но още не е решила дали ще се занимава професионално с музика. Аз не я натискам. Скоро ще завърши Френската гимназия и после ще реши накъде да поеме.”, каза Стенли.

Вторият сингъл от албума носи името "Счупено сърце” и е най-бавната песен сред 10-те. Именно тя е и любима на Никол. Текстът е дело на Наталия Симеонова, популярен тв водещ и една от специалните жени в живота на Стенли. Неин е кредитът за лириката към още две песни. Съпругата на Стенли  Людмила  Сланева се разписва с един текст, а Александър Петров, който е автор на някои от най-големите хитове на "Тангра", се включва с два. Актьорът Дани Рашев, който широката публика познава като д-р Вранчев от сериала "Откраднат живот", допринася с историите в три от парчетата.

"На 1-ви ноември в  Music Jam ще представя 10-те песни на живо, но ще изпълня и добре познати парчета като „Обсебен”, „Пътят към храма“, разкошната „Поля от слънчогледи“ на група „Остава“, към която имам специален сантимент. В момента репетираме усилено с групата и сме много доволни от резултата. След събитието в София планирам турне, с което да представя новия материал", заяви Стенли.

Музикантът е изключително горд от новото попълнение в бандата – барабанистът Николай Николаев, който е едва на 23 години. Стефан Попов от Gravity Co., който досега забиваше на барабаните за Стенли, пътува доста често в чужбина, и Стенли е вдъхновен от неговия млад заместник.

"Николай ме изуми, той е обидно млад, а вече от световна класа. Слушам го и си казвам, че определено има надежда за младите в българския рок", смята Стенли.