Plovdiv Jazz Fest започна! 

През първата вечер на феста се пренасяме в света на ритъма с концерта Wind Harmonium на Милен Кукошаров от 19:30 часа в ДК "Борис Христов". В 21:00 часа сцената ще завладее юбилейният концерт на Акустична версия – Антони Дончев и Христо Йоцов, с басист Борис Таслев. Наградата за цялостен принос към джаза ще бъде връчена на победителя от Теодосий Спасов.

Във втората фестивална вечер (7 ноември) пловдивчани ще чуят и видят триото на един от най-великите басисти в света – Авишай Коен.Те пристигат в България за първи път. В  два поредни концерта от 19.30 и 21 часа  публика на Пловдив Джаз Фест ще избухне с невероятната вселена от звуци, която те пресъздават специално за града под тепетата. Авишай Коен ще представи най-новия 17-ти албум „Arvoles”. Пловдив е част от  турнето „50:50:50“, което включва 50 концерта в 50 града и е посветено на навършването на 50 години на музиканта.

Билетите за това невероятно събитие са в ограничен брой.

 

Не забравяйте останалите събития, които са тук, за да порадват сетивата ви:

- На 6 ноември от  18 часа в ДК”Борис Христов” ще се състои фото изложба на Стефан Джамбазов, посветена на Андрей Даниел, който ни напусна тази година. „Изложбата е опит за кратък репортажен разказ с визуални акценти от последните седем години на големия художник, преподавател и мъдрец проф. Андрей Даниел” , казва авторът на портретите.

- На 7-ми в 14 часа в Bee Bop Café ще се проведе  лекция за Радка Тонеф  от Светослав Николов от Jazz FM с присъствието на Мирослава Кацарова.

- Неделята (8 ноември) е отредена на книгата на Мила Иванова „Хартиена лодка в открито море”. Bee Bop Café дава възможност на пловдивчани да се срещнат с автора на сборника от 14:00 часа.

 „Тази книга се пише 10 години. И не, не я написах аз. Животът я написа. Такъв, какъвто ми се случи през тези години. Такъв, какъвто се случи на хората край мен“, разказва Мила.

- А всяка вечер, отново в Bee Bop Café, ще има Джам Сешъни с Турийски стандарт трио. Не пропускайте!

 

Останалите събития от програмата на Plovdidv Jazz Fest не се отмянат, а са отложени.