Три песни от новия албум на Дрейк "Certified Lover Boy" подобриха рекорда за първите 24 часа на стрийминг платформата Епъл мюзик, съобщи Билбоорд. Това са "Girls Want Girls" с Лил Бейби, "Champagne Poetry" и "Fair Trade" с Травис Скот. Те са най-слушаните нови песни в нея, предаде БТА.

Предишният рекорд за най-слушана песен през първите 24 часа от пускането й принадлежи отново на Дрейк - "Nonstop" от албума му "Scorpion". Шестият албум на Дрейк "Certified Lover Boy" излезе в петък.

В него участват също Джей-Зи, Ники Минаж, 21 Савидж, Йеба. Дрейк обяви, че подготвя нов албум през август 2020 г., но отложи издаването му за януари, а след това за септември.

Това се наложи, защото се подложи на операция на коляното, а след това се разболя от Ковид, уточни Би Би Си.

Петият албум на Дрейк "Scorpion" излезе през 2018 г. Дрейк, който е на 34 години, е сред най-влиятелните и успели хип-хоп звезди. Той променя рап музиката, като съчетава говор и пеене.

През 2019 г. Дрейк беше обявен за най-продаваният изпълнител за предишната година от Международната федерация на звукозаписната индустрия. Така той повтори постижението си от 2016 г.