Световноизвестният мюзикъл „FAME” оживява в лятно кино "Орфей". Спектакълът е утре, от 21 часа.  Заглавието става известно с филма на Алън Паркър от 1980-та и заглавната песен, отличена с „Оскар“ и „Златен глобус“, в изпълнение на звездата Айрин Кара. Мюзикълът по сценарий на Хосе Фернандес, музика на Стив Маргошес и текстове на песните на Жак Леви, проследява трудния път към върховете на славата на група амбициозни и талантливи студенти в колеж по изкуствата в Ню Йорк.

Режисьор на постановката е Петър Одажиев, хореограф е  Амедео Джунта, Музикален ръководител е Яна Делирадева, а в мюзикъла участват солисти на Софийската академия за музикален театър. В Пловдив освен текстовете и песните ще звучат на български. Преводът е на Цветомира Цонева. 

“FAME” е мюзикъл за мечтата да постигнеш онова, което искаш и за неотклонния път да следваш мечтата си. Това се отнася не само за младите хора, това се отнася и за по-възрастните хора. И в тази връзка, биха се припознали 99% от хората, които искат, мечтаят и следват пътя си“, споделя режисьорът Петър Одажиев. Той е режисьор и на друга култува продукция на пловдивската опера - "Семейство Адамс". 

Последни билети могат да бъдат намерени на касата в Дома на културата и в Eventim.