С празничен концерт и забавна програма ще бъде отбелязан днешния празничен ден в Пловдив. Три събития ще се проведат на откритата сцена пред градската администрация. Пловдивчани и гости на града ще могат да се насладят на музика и добро настроение, а децата - на специално шоу. 

Ето я и програмата:

Сцена на пл. „Ст. Самболов“1, пред Община Пловдив

11.00 ч. „Ася в страната на талантите“ – забавна програма за деца с участието на екипа на едноименното предаване, водещ Ася Антонова и детска вокална група „Пеещите котенца“ с ръководител Невена Кичукова

„Заповядайте на най-пъстрия и неустоимо талантлив празник, точно на Великден. Великденски чудеса в "Страната на талантите" се организира от екипа на предаването "Ася в страната на талантите", в партньорство с Община Пловдив. Както знаете, тази година нашето предаване навърши цели 20 години! А ние ознаменуваме този прекрасен рожден ден, освен чрез специални издания в телевизията, и с множество събития на различни сцени, на открито... Желанието ни е да направим съпричастни всички наши талантливи приятели, участници, както и всички пловдивчани, разбира се! Така че - очакваме ви...., за да прибавим цветове и настроение в празничния ден!... На сцената, пред Общината, ще се изявят много и различни талантливи изпълнители и състави! Нали знаете, че в нашите концерти, талантливите участници са от малки до големи! И това е толкова хубаво!“, каза Ася Антонова, която ви очаква на мястото.

17.00 ч. Празничен концерт на Биг Бенд Пловдив, диригент Николай Гешев и Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, диригент - Цветан Цветков, корепетитор - д-р Борис Мирчев

"Big Band Plovdiv" е създаден в началото на 2000-та година. Изцяло съставен от професионални музиканти, бендът е музикалната емблема на Пловдив. Основател и ръководител на оркестъра е Николай Гешев. Лесно разпознаваем, темпераментен на сцената и много обичан от своята възторжена публика - така най-кратко може да се опише присъствието на Биг Бенда. В годините на своята дейност е осъществил множество концерти из цялата страна. Участник в джаз фестивали, музикален домакин на тържествени церемонии, неизменен участник във всички значими национални чествания в Пловдив. Това са само част от проявите на Биг Бенда. Оркестърът има осъществени множество проекти с почти всички изявени джаз и поп изпълнители в България. Традиционен музикален домакин на церемонията по връчването на наградите “Пловдив”, с които се удостояват ярки постижения в областта на културата и изкуството. Активната дейност включва и редица фестивални участия, както и почти всички джаз-форуми у нас.

Репертоарът на бенда е изключително широк - от класически джаз до съвременни латино и поп парчета. Почти всички пиеси са аранжирани от Николай Гешев.  съвместните проекти с Камелия Тодорова, Васил Петров, Петър Салчев и др. известни имена в жанра.

Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, диригент - Цветан Цветков, корепетитор -  д-р Борис Мирчев

Най-старата хорова формация в града – Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев празнува 125-тия си рожден ден през настоящата година. В късните години на 19 век в Пловдив особено характерно е влиянието на гръцката музикална култура и на гърцизма сред гражданството. Ето защо през 1894–1895 г. се поражда желание сред българската интелигенция да се основе едно дружество, насърчаващо гражданите да слушат народна фолклорна музика. На предварително събрание е решено да се основе учителско дружество под название „Градска дружба“, което да групира всички учители в Пловдив и да си постави за цел културно-просветното издигане на града. През 1895 г. към него функционира Любителски мъжки хор, а за диригент е поканен Ангел Букорещлиев. Насърчени от успеха, на 4 март 1896 г. певците и Ангел Букорещлиев създават Пловдивското певческо дружество, което застава начело на борбата за културно надмощие над гърците, групира около себе си безрезервното съчувствие и поддръжка на всички слоеве граждани, в резултат на което гръцкото културно влияние намалява значително.

През 1928 г. Певческото дружество се сдобива със собствена сграда, в която осъществява своята дейност и до днес. От 1931 г. Пловдивското певческо дружество е член на Съюза на народните хорове в България, а от 1934 г. има и женски хор. През периода 1926–1944 г. Дружеството е между изтъкнатите състави извън столицата. Репертоарът му е разнообразен и застъпва редица творби от български композитори. Оркестърът и хоровите състави развиват оживена концертна дейност.

И до днес, над век по-късно, хористите на Пловдивското певческо дружество продължават с ентусиазъм да поддържат пламъка на любовта към песента. През  годините диригенти на Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ са Антон Цариградски, Емануил Манолов, Иван Кочетов, Светослав Обретенов, Асен Диамандиев, Ули Порязов, Месру Мехмедов, Крикор Четинян, Никола Липов, Весела Гелева, Алеко Антонов, Д. Хофман.

От месец декември 2013 г. диригент на Дружеството е младият и талантлив възпитаник на АМТИИ гр. Пловдив – Цветан Цветков.